ABD ve Rusya bir araya geliyor !

ABD ve Rusya bir araya geliyor !

Rus ve ABD'li uzmanlar Halep'teki katliamlar için bir araya gelecek.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: Rus ve ABD'li uzmanlar Halep'te katliamların durdurulması ve ateşkesin sağlanması için Cenevre'de cumartesi günü bir araya gelecek

ABD Dışişleri Bakanı John Kery, Rus ve ABD'li uzmanların  Halep'te katliamların durdurulması ve ateşkesin sağlanması için Cenevre'de  cumartesi günü bir araya geleceğini bildirdi.

Fransa'nın düzenlediği Suriye konulu konferansa katılmak üzere Paris'e  gelen Kerry, ABD Büyükelçilik binasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kerry, "Halep'i kurtarmak ve bu kentin tamamen imhasını önlemek için  çalışmalarım bugün sürdü yarın da sürecek. Yarın ABD'den Başkan Barack Obama'yı  temsilen gelen bir heyet Cenevre'de Rus uzmanlarla görüşecek. Sivillerin  korunması için bir anlaşma sağlanmasını umut ediyorum." dedi.

John Kerry, iki ülke uzmanlarının ateşkes planı, sivillerin tahliyesi  ve insani yardımın ulaştırılması konusunu

görüşeceğini açıkladı.
Paris'te yarın yapılacak Suriye konulu toplantıya ise Fransa'nın yanı  sıra ABD, Almanya, İtalya, Birleşik Krallık, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar,  Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün katılacak.

Son dönemde Suriye rejimi ve rejimi destekleyenlerin yoğun  bombardımanları nedeniyle her gün onlarca kişinin hayatını kaybettiği Halep'e,  çatışmalar nedeniyle insani yardım ulaştırılamıyor.

AA