AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AKSU OSMANİYE'DE:81 İLİN TAMAMINI ÜNİVERSİTEYE KAVUŞTURDUK. CUMHURİYET TARİHİNDE KURULAN ÜNİVERSİTE SAYISINDAN FAZLASINI 9 YILDA KURDUK -ORTA ÖĞRETİMDE DE TAŞIMALI SİSTEME GEÇİYOR

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AKSU OSMANİYE'DE:81 İLİN TAMAMINI ÜNİVERSİTEYE KAVUŞTURDUK. CUMHURİYET     TARİHİNDE KURULAN ÜNİVERSİTE SAYISINDAN FAZLASINI 9 YILDA     KURDUK     -ORTA ÖĞRETİMDE DE TAŞIMALI SİSTEME GEÇİYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, 81 ilin tamamını üniversiteye kavuşturduklarını, Cumhuriyet tarihinde yapılan üniversite sayısından daha fazlasını iktidarları döneminde kurduklarını belirterek, "Göreve geldiğimizde 76 üniversite vardı, ş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, 81 ilin tamamını üniversiteye kavuşturduklarını, Cumhuriyet tarihinde yapılan üniversite sayısından daha fazlasını iktidarları döneminde kurduklarını belirterek, "Göreve geldiğimizde 76 üniversite vardı, şimdi 80 yeni üniversite ekledik. 8 tane daha geliyor. Bu 8 üniversite ile beraber 88 üniversiteye çıkıyoruz. Şu anda 156 üniversite var. 8'i de geldiğinde 164 üniversite olacak" dedi.

Aksu, Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde, hayırsever Cansan ailesi tarafından yaptırılacak Cansan Metalürji İlköğretim Okulu'nun temel atma törenindeki konuşmasında, eğitimin insan hayatında yaşam boyu devam eden bir faaliyet olduğunu, bu nedenle eğitim yatırımları ve eğitim reformlarının da her an devam etmek zorunda olduğunu vurguladı.

Her alanda olduğu gibi eğitimde de 9 yıllık iktidarları süresinde çok güzel işler başardıklarını ifade eden Aksu, "Bereketli topraklarımıza sağlıklı tohumlar ektik. Sizin gayretlerinizle sizin hassas çabalarınızla bu tohumlar büyüyecek, boy atacak ve sağlıklı nesiller olarak geleceğimizi teşkil edecekler" ifadesini kullandı.

Aksu, yakın zamanda TRT'nin 14'üncü kanalı TRT Okul'un açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "TRT Okul, Anadolu Üniversitesi ile birlikte 24 saat eğitim yayını yaparak, hem gençlerin eğitimine, hem de yaşam boyu öğrenmeye önemli bir katkı sağlayacak. Ülkemizde, açık ve uzaktan eğitimden faydalananların sayısının yüzbinlere ulaştığı düşünüldüğünde yayın hayatına başlayacak bu eğitim kanalının önemi daha iyi anlaşılmaktadır" diye konuştu.

-TAŞIMALI EĞİTİM-

Eğitimin önünde hiçbir mazeret kabul etmediklerini belirten Aksu, şunları söyledi:

"Kız çocuklarına özel önem veriyoruz. Şimdi yeni bir adım attık. Orta öğretimde de taşımalı sisteme geçiyoruz. Kızlarınkini başlattık, ikinci dönemde erkekleri de alıyoruz. Onları da başlatacağız. Türkiye'de ve dünyada en az bir yabancı dil bilmeyen, bilgisayar kullanmayan kişilerin iş bulması neredeyse imkansız hale gelmiştir. Biz hükümet olarak, bu vebali taşıyamayız dedik. Şimdi bunun üzerine gidiyoruz. Yakında bu konuda çok önemli adımları da inşallah atacağız.

Eğitimde Cumhuriyet tarihimizin köklü reformlarını, en büyük yatırımlarını gerçekleşirdik. 2005 yılından itibaren Milli Eğitime bütçeden ayrılan payı diğer tüm kalemlerin üzerine çıkardık. Eğitime yapılan her yatırımı Türkiye'nin aydınlık geleceğine yapılan bir yatırım olarak değerlendiriyoruz ve buna yönelik önemli çalışmalar yapıyoruz."

-FATİH PROJESİ-

Aksu, Fatih projesi ile okulların bilişim teknolojileri, laboratuvarlarındaki bilgisayar, internet bağlantısı ve teknolojik donanımını daha ileri bir aşamaya taşıdıklarını belirterek, "Bildiğiniz gibi tüm okulları bilgisayar ile donattık, bilişim teknolojisi sınıfları kurduk. 2002'de 85 öğrenciye bir bilgisayar düşerken, 2010'da 15 öğrenciye bir bilgisayar düşüyor. 2003'te çok az okulda sınırlı internet erişimi varken bugün ilköğretimde okulların yüzde 96'sında orta öğretimde de yüzde 100 internet erişimini sağladık" diye konuştu.

Okulların tamamını her türlü bilişim teknolojisi araçlarıyla donatmak istediklerini vurgulayan Aksu, şunları kaydetti:

"AK Parti olarak üniversitelerimize de sahip çıktık. 2002'de 2,5 milyar TL olan YÖK ve üniversite bütçelerini 2011'de 11 milyar 355 milyon 458 bin TL'ye yükselttik. Üniversitelerin imkanlarını artırdık. 81 ilin tamamını üniversiteye kavuşturduk. Cumhuriyet tarihinde kurulan üniversite sayısından fazlasını 9 yılda kurduk. Göreve geldiğimizde 76 üniversite vardı, şimdi 80 yeni üniversite ekledik. 8 tane daha yeni geliyor. Bu 8 üniversite ile beraber 88 üniversiteye çıkıyoruz. Şu anda 156 üniversite var. 8'i de geldiğinde 164 üniversite olacak."

Aksu, 8 yılda yurt kapasitesini 188 binden 249 bine çıkardıklarını, 174 yeni yurt hizmete açtıklarını, toplam yurt sayısının 277 olduğunu, 2002 yılında 494 milyon lira olan YURTKUR bütçesini 2011'de 3,5 milyar liraya yükselttiklerini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2002'de üniversite öğrencilerine üç ayda bir verilen üniversite burs miktarı 135 TL, yüksek lisans burs miktarı 270 TL, doktora burs miktarı 405 TL iken, bu rakam 2011'de ayda bir olmak üzere üniversite burs miktarı 240 TL, yüksek lisans burs miktarı 480 TL, doktora burs miktarı 720 TL olmuştur. 2002'de toplam 451 bin 550 öğrenciye öğrenim kredisi verilirken, 2010 yılında bu sayıyı 243 bin 171'i burs, 718 bin 56'sı öğrenim kredisi olmak üzere toplam 961 bin 227'ye ulaştırdık. Şimdi 2011 yılı içinde bir milyon civarında burs ve öğrenim kredisi veriyoruz."

-YURT DIŞINDA OKUYAN ÖĞRENCİLERE DE BURS VE KREDİ İMKANI-

Aksu, gerçekleştirilen yasal değişikliklerle artık yurt dışında okuyan öğrencilere de burs ve kredi imkanı sağladıklarını belirterek, bunun yanı sıra yurt dışında da yurt yapılacağı müjdesini verdiklerini bildirdi.

İlk ve orta öğretime devam eden dar gelirli öğrencilerin anneleri adına açılan hesaba her ay eğitime devam şartlıyla ilköğretimdeki erkek öğrenci için aylık 20 lira ödendiğini, bundan sonra 30 lira ödeyeceklerini, ilköğretime devam eden kız öğrenci için aylık 25 lira olan ödemeyi ise 35 liraya çıkardıklarını kaydetti.

Aksu, orta öğretime devam eden erkek öğrenci için 35 lira olan yardımı 45 liraya çıkardıklarını belirterek, "Kız öğrenciler için 45 lira ödüyorduk, bunu da 55 liraya çıkarıyoruz. Evde kaç çocuk olursa hepsine ödüyoruz. AK Parti olarak okul öncesinde zorunlu eğitimi başladık. Okula başlama yaşını 5'e indirdik" dedi.

En düşük öğretmen maaşını yüzde 185 artırdıklarını, 2002 yılında 635 TL olan bir öğretmen maaşını 2011 yılında bin 809 TL olduğunu, Cumhuriyet tarihinden bu yana en yüksek bütçenin çocukların geleceği için eğitime ayrıldığını ifade eden Aksu, şöyle konuştu:

"2002 yılında 7,5 milyar TL olan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi 2011 yılı için 34 milyar TL oldu. Eğitimde büyük reformları gerçekleştirdik. 2002 yılından sonra 160 bin yeni derslik yaptık. 576 bin pansiyon ve yurt binasını hizmete açtık. 628 yeni spor salonu, 104 tane çok amaçlı salon inşa ettik. Okullarımıza 738 bin 784 bilgisayar gönderdik. 7 bin 181 okul kütüphanesi kurduk. 6 yılda 79 yeni öğretmenevi ve 27 öğretmen lokali açtık. 'Ana-kız okula kampanyası' ile 4 yılda 3 milyon vatandaşımızın okur yazar olmasını hedefledik. Kampanya devam ediyor. 2003 yılında 59 bin öğrenci ile başladık. 2009 yılında 2 milyon öğrenci sayısına ulaştık. Şu anda da 2 milyon 173 bin öğrenci ailesine bu yardımı yapıyoruz."

Aksu, gelecek adına umutlu olduklarını belirterek, "Gözlerinden zeka fışkıran öğrencilerimiz kadar bu kutsal yola yüreğini koymuş öğretmenlerimiz var. Vatan topraklarını ayırt etmeksizin kurayı çektiği zaman Şırnak ise Şırnak, Hakkari ise Hakkari, Muş ise Muş, Bitlis ise Bitlis buralara giderek 'ben buraya faydalı olacağım' diyen eli öpülesi öğretmenlerimizi takdirle alkışlamalıyız. Bu gayretlerimiz sürekli olarak devam edecek" dedi.

Aksu, Bahçe ilçesine, 16 derslikli ilköğretim okulu kazandıran hayırsever işadamı Mehmet Emin Can ve ailesine de teşekkür ettiğini bildirdi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ise konuşmasında, temelini atacakları 2 bin 252 metrekare kulanım alanına sahip, 3 katlı ilköğretim okulunda, 15 modern laboratuvar, kütüphane, kafeterya ve 133 kişilik çok amalı salon bulunacağını, burada 480 öğrencinin eğitim öğretim göreceğini kaydetti.

Törene, Osmaniye Milletvekilleri İbrahim Mete Doğruer, Durdu Mehmet Katsal, Bahçe Kaymakamı Oktay Çağatay, Bahçe Belediye Başkanı Murat Altundiş ile vatandaşlar katıldı.