Antalya Uluslararası Film Festivali, Ünlüler Kortejiyle Başladı

Antalya Uluslararası Film Festivali, Ünlüler Kortejiyle Başladı

Bu yıl 52. kez sanatseverlerle buluşacak Antalya Uluslararası Film Festivali, geleneksel kortej yürüyüşüyle başladı.

Bu yıl 52. kez sanatseverlerle buluşacak Antalya Uluslararası Film Festivali, geleneksel kortej yürüyüşüyle başladı. Üstü açık araçlarda yer alan yerli ve yabancı sanatçılar vatandaşları selamladı. En çok ilgiyi Yaşam Boyu Başarı Ödülü alan Catherine Deneuve ve Jeremy Irons gördü. Kortejin en önünde yer alan ikili vatandaşların büyük sevgi gösterisiyle karşılaştı.

Falez kavşağından başlayan kortej, Cumhuriyet Caddesi'nden geçerek Belediye meydanına gitti. Ünlü isimler Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Sanatseverler kortejin önceki yıllara oranla daha sönük geçtiğini belirtirken, sadece araçlarla katılımın olması, gazetecilere ve güvenlik görevlilerine zor anlar yaşattı. Ünlüler kendilerine tahsis edilen araçlarla seyrederken gazeteciler ünlülerin geçişini takip etmek için 4 kilometrelik yolu koşmak zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar ise süslenen araçları düğün konvoyu zannetti. Bir kısmı ise kortejdeki sanatçıları tanıyamadı.

Kortej için 4 kilometrelik yol trafiğe kapatıldı. Çok sayıda güvenlik görevlisi güzergâhta görev aldı. Havanın güneşli olmasını bilerek, sıcak havanın tadını çıkaran Antalyalılar, kendilerine karanfil atan sanatçılara el sallayarak, fotoğraflarını çekti. Kortejin son durağı olan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde rehabilitasyon merkezi öğrencileri tarafından karşılanan ünlü isimler, "özel çocuklar'ın elinden çiçek aldı.

Kortej ve festivalle ilgili değerlendirmede bulunan ünlü oyuncu Jeremy Irons, Antalya'nın Fransa'nın Cannes şehrine benzediğini söyledi. Vatandaşlardan gördüğü ilgiden son derece memnun olduğunu belirten Irons, böyle bir ortamda bulunmaktan mutlu olduğunu kaydetti.