Atina borsası kan ağlıyor !

Atina borsası kan ağlıyor !
Güncelleme:

Seçimlerin ardından Atina Borsası'ndaki deprem sürüyor. SYRİZA'lılar mutlu ama...

Seçimlerden sonra Atina Borsası'ndaki kayıplar sürüyor. Atina Borsası'nın bankacılık endeksi son iki günde yüzde 23 düştü. Seçim zaferi kazanan SYRİZA'lılar mutluyken, borsacılar ise stresten saçını başını yoluyor...

Yunanistan’da SYRİZA’nın seçimlerden galip ayrılmasından sonra sıcak para ülkeden çıkmaya devam ediyor. Dün ve önceki gün Atina Borsası’ndaki bankacılık endeksi yüzde 23 düştü. Atina Borsası’nda iki günlük kayıplar yüzde 10’a yaklaşırken sabah saatlerinde borsa yüzde 3.9 düşüşte.

Dün Yunanistan’ın en büyük bankalarından Eurobank’ın hisseleri tek başına yüzde 12.90 düştü. Yunan Devlet Enerji Şirketi’nin hisseleri yüzde11.7 düşerken yeni Enerji Bakanı’nın özelleştirme karşıtı deklarasyonlarda bulunması enerji şirketlerinin hisselerinde de düşüşlere neden oluyor.

328 MİLYON EUROYA ULAŞTI

Dün Atina Borsası’nda sadece 24 hisse değer kazanırken 86 hisse değer kaybetti, 16 hissenin ise değeri değişmedi.  Yunanistan Borsası’nda son iki gündeki değer kayıpları 328 milyon euroya ulaştı.

Öte yandan SYRIZA’nın parti olarak yaptığı, “AB uzlaşmazsa siz iflas ederiz. Euro Bölgesi çöker” açıklamasına AB’den sert yanıt geldi. Avrupa Komisyonu Başkanı Klaus Juncker Atina’nın borçlarının azaltılmasının gündemde olmadığını söyledi.