Bahçeli ile Türkeş arasında buzlar eridi

Bahçeli ile Türkeş arasında buzlar eridi

Devlet Bahçeli ile Tuğrul Türkeş'in 5 ay sonra Meclis'te tokalaştığı ortaya çıktı.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, geçici hükümetin kurulması sürecinde gerilim yaşadığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile TBMM’de tokalaştı.
 
Meclis’in açılışıyla birlikte yaşanan ilkler arasında MHP’den Ak Parti’ye geçerek milletvekili ve Başbakan Yardımcısı olan Türkeş’in Bahçeli ile tokalaşması ve ilk kez AK Parti Grup toplantısına katılması da yer aldı. Türkeş ile Bahçeli’nin tokalaşma anı Genel Kurul’da gerçekleşmesine karşın objektiflerine yansımadı. Bahçeli ile tokalaşması konusunun ise anlık bir gelişme olduğunu belirten Türkeş, oy kullandıktan sonra sırasında oturan MHP liderinin yanına giderek hatırını sorduğunu kaydetti.
 
İLELEBET SÜRMEZ
 
TBMM’de uzun sürecek bir mesai olacağını dile getiren Türkeş, “Bu durumun ilelebet sürecek hali yoktu” yorumunu yaptı. Tuğrul Türkeş, AK Parti Grup toplantısına ilk kez katılmasından dolayı ne hissettiğine ilişkin sorulara ise “Ben her zaman devlete hizmet için siyaset yaptım. Burada da devlete hizmet ediyorum. O yüzden bir farkı yok. Devlete hizmet etmek istemeyenler, iktidar olmak istemeyenler düşünsün” şeklinde cevap verdi.