Bakan Eroğlu: Uludağ İle İlgili Planlarımız Yargıya Takıldı (4)

Bakan Eroğlu: Uludağ İle İlgili Planlarımız Yargıya Takıldı (4)

'BAKAN ÇELİK'LE KESTANE DİKİM TÖRENİNE KATILDI'Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikte Muda...

'BAKAN ÇELİK'LE KESTANE DİKİM TÖRENİNE KATILDI'

Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikte Mudanya İlçesi'nin Balabancık Köyü’nde düzenlenen '100 Bin Kestane Fidanı' dikimi kampanyası törenine katıldı.

Dikim öncesi konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kestanenin anavatanı olan Bursa’nın artık kestane ithal eder hale geldiğini, fakat bunu dile getiremediklerini belirterek Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 'Kestane Anavatanına Dönüyor' sloganı ile başlattığı '100 Bin Fidan' kampanyasının kestaneyi Bursa’ya geri getireceğini söyledi.

'HEDEF 1,5 MİLYAR DOLAR İHRACAT'

Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, Bakan Faruk Çelik’in kendilerinden kestanenin yeniden canlanması için destek istediğini dile getirerek, projeyi başlatmaktan gurur duyduklarını kaydetti. Kestanenin bir çok hastalığa iyi geldiğini anlatan Eroğlu, kestane ağaçlarını vatandaşların kullanımına sunacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Ormanlarda sadece çam ekilmiyor. Ceviz, badem kestane, ıhlamur, fıstık çamına kadar her türlü gelir getirecek ağaç dikiliyor. Odun dışı ürün denilen tıbbi aromatik bitkiler, şifalı bitkiler üretmeye başladık. Şu ana kadar 300 milyon dolarlık ihracat yaptık. Ama bu yeterli değil. Üniversitelerimizle, kamu kurumları ile birlikte Tıbbı Aromatik Bitkiler Merkezi kurduk. Tıbba, ilaç sanayi, kozmetik sanayiine bu ürünlerden hazırlayıp sunacağız. Hedefimiz de 2015 yılı sonuna kadar 1,5 milyar dolarlık ihracat yapmak var. Ormanlar artık vatandaşlarımızın gelir kaynağı olacaktır."

'5 ÇOCUĞUN OLSUN, DAHA ÇOK FİDAN VERİRİZ'

Konuşmaların ardından kestane fidanlarının dikimine geçildi. Bakan Faruk Çelik ile birlikte fidan diken Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, köylü bir kadına 'kaç çocuğun var' diye sordu. 'İki çocuğum var' diyen köylü kadına Bakan Eroğlu, "Beş çocuğun olsun daha çok fidan veririz" diyerek espri yaptı.

Eroğlu, programın ardından karayoluyla Ankara’ya döndü.

SÇ,ST(FK/COŞ)