Bakan'dan tahliye yorumu: Hukuka darbe..

Bakan'dan tahliye yorumu: Hukuka darbe..

Müezzinoğlu: “Bu ülkede zaman zaman hukukla darbe yapılmak istendi”

Seçim bölgesi olan Bursa'daki gezisini sürdüren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın ardından Diyarbakır Kütür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Şeyhmus Seviş ve dernek üyeleriyle görüştü. Müezzinoğlu, "Çözüm süreci'nin zaman zaman olumsuzluklara uğradığını, silahla tehdit edildiğini ve provokasyonlarla sekteye uğratılmaya çalışıldığını söyledi. Tüm bunlara rağmen iradenin kaybolmadığını anlatan Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bu; 79 milyonun ortak çözmesi gereken sıkıntıdır. Siyasetçinin bu anlamda temel sıkıntıyı çözme gibi durumu var. Bunun en güçlü adayı Ak Parti'dir. Bunu olumsuzluğa götüren, tehdit eden, zaman zaman silahlı provokasyonlarla kamuoyunun algısını yanlışa götüren süreçlere fırsat vermemiz gerekir. Ak Parti olarak bunun öncü dinamiklerini bugüne kadar "Zor" denilse bile bu noktaya taşıdıysak bundan sonra bu süreci 78 milyonun kardeşliği, 2023'te bu ülkenin kazanması gereken hedefler adına üstlendik. Bu siyasi sorumluluğumuzu kısa sürede yerine getirmeyi arzu ediyoruz. Sürecin uzamasını bedelini provoke edenler ve yanlış yapanlar değil millet çekiyor. Halk bunun bedelini ödüyor. Milletçe, can, özgüven, hem de maddi kayıplarla ödedik. Daha çok kardeşlik, birbirimize değer verme, ortak iradeyi barıştan, huzurdan güvenden yana kullanma olarak götüreceğiz. 7 Haziran seçimleri bu sürecin kısa sürede sonuçlanmasına vesile olacak. Bundan sonraki süreçte hızla sıkıntı konuşmaktan, hedef konuşmaya döneriz. Kendi arasında sıkıntı olan millet yerine, hedeflere hep birlikte koyan millet olarak yürürüz. Bu doğru yolda ilerlediğimiz yol mutlaka sonuçlanacaktır. Arzumuz kısa sürede sonuçlanmasıdır."

UÇAK SEFERLERİ MÜJDESİ

Müezzinoğlu, Bursa'da yaşayan Diyarbakır ve Muşlular'a uçak müjdesi vererek, "Bursa'da yaşayan Diyarbakırlı hemşerilerimizin bölgeyle olan irtibatlarının hava yoluyla sağlanmasıyla ilgili taleplerini takip ettiğimi ifade etmek isterim. İnşallah haftaya bugün Diyarbakır-Bursa ve Bursa-Muş uçak tarifelerinin başlayacağını sizlerle paylaşacağım" dedi.

Müezzinoğlu, buradan Bitlis ili ve ilçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.