Bakımınızı yaşınıza göre yapın

Bakımınızı yaşınıza göre yapın

İşte, Harper's Bazaar dergisinin hazırladığı yaşa göre cilt bakımı dosyası...

Yaşınıza göre bakım yapın, her yaşta genç kalın

50 yaşındaki bir kadına nasıl süper mini yakışmazsa, 20'lik bir genç kızın üstünde de tayyör emanet gibi durur! Tıpkı kıyafet seçimi gibi cilt bakımında da yaşa göre tercihler yapmak gerekir.

20'LER
Aknelere savaş açın, gözaltı torbalarını yok edin ve gelecekte oluşabilecek yaşlanma belirtilerini şimdiden önleyin.

SİVİLCEYLE SAVAŞIN:
İçinde salisilik asit veya antibakteriyel ajanlar bulunan ürünler, sivilce sorununu hafifletir. Var olan sivilcelerin kurumasını sağlar. Cildinizi, gözeneklerin tıkanmasına neden olan makyajdan arındırmak ve yağlı görünmekten kurtarmak için akneye eğilimli ciltler için tasarlanmış bir ürün ile temizleyin.

NEMLENDİRİCİ ŞART:
Nemlendirici olarak, cildi yenileyerek gözeneklerin küçülmesini sağlayan ve yağ oluşumunu azaltan ürünler kullanın. Erken yaşlanma belirtileri için geliştirilmiş antioksidanlar açısından zengin bir nemlendirici seçerek, cildinizin çevresel faktörlere olan direncini artırın.

KAPATICI KULLANIN:
Sivilcenizi görünmez kılmak ve aynı zamanda tedavi etmek için, sadece sivilce üzerine uygulanan, hem sivilceyi kurutan, hem de kapatıcı görevi gören bir ürünü devamlı elinizin altında bulundurun.

GÖZLER ŞİŞMESİN:
İçinde kafein, salatalık ve maya özü bulunan göz kremleri şişliği alır. Durum çok vahimse ve acil bir çözüm arıyorsanız, soğuk suya batırılmış temizleme pamuklarını gözlerinizin üzerinde beş dakika bekletin.

GÜNEŞTEN KORUNUN:
Cildinizin gençliğini mümkün olduğunca uzun süre korumak istiyorsanız, en az SPF 30 faktörlü bir güneş koruyucu krem kullanmanız gerekiyor. Etkili bir koruyucu kullanmazsanız, 30'lu yaşlarınıza varmadan güneş lekeleri, ince kırışıklıklar ve elastikiyet kaybı gibi sorunlarla uğraşmak zorunra kalırsınız...

30'LAR
AKILLI ÜRÜNLER SEÇİN:

İnce kırışıklıkların, genişlemiş gözeneklerin ve kılcal damarların görünümünü hafifletin. Gündüz için antioksidan içeren bir nemlendirici kullanın. Geceleri ise kalojen üretimini artıran retinol ve peptidler içeren bir ürün tercih edin.

PEELİNG YA DA MASKE:
Cilt bakımının en önemli adımlarından biri cildi ölü hücrelerden arındırmaktır. Gözenekleriniz tıkalı olduklarında çok daha belirginleşeceklerdir. Alfa hidroksi veya glikolik asit içeren bir nemlendirici ya da peeling maskesi kullanarak sorunu hafifletebilirsiniz.

BOTOKSLA TANIŞIN:
Botoks enjeksiyonları, göz çevrenizde belirmeye başlayan kaz ayaklarını ve alnınızdaki mimik çizgilerini silebilir. Enjeksiyon yapıldıktan 2-3 gün sonra, bu bölgelerdeki kasların gevşediğini görebilirsiniz. Etkisi ise 3-4 ay sürer...

CİLDİNİZ IŞILDASIN:
Bu yaşlarda, cildinizin 20'lerinizdeki ışıltısını kaybetmeye başladığını fark edeceksiniz. Sabah ve akşam düzenli olarak nem verici bir tonik kullanarak, daha canlı ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

KILCAL DAMARLAR:
Yine bu yaşlarda, burun çevrenizdeki ve yanaklarınızdaki kılcal damarlar belirginleşebilir. Bu sevimsiz sorunla baş etmenin tek en ve etkili yolu, dermatolog ofislerinde yaptırabileceğiniz lazer tedavileridir.

40'LAR
PEELİNG YAPIN:

Evde uygulayabileceğiniz peeling ürünleri, on dakika içinde cildinizin görünümünü belirgin ölçüde düzeltir. Haftada üç gün uygulanan bu işlem sadece cildi ölü hücrelerden arındırmakla kalmaz, hücre gelişimini de etkiler.

ÖLÜ HÜCRELER GİTSİN:
Bu yaşlarda cilt iyice kurumaya başlar ve pullanma sorunu ortaya çıkabilir. Bu yüzden, haftada 1-2 defa cildinizi ölü hücrelerden arındırmanız çok önemli. Böylece hem cildiniz daha canlı ve sağlıklı görünür, hem de kullandığınız ürünler nüfuz eder.

DOLGUYLA TANIŞIN:
Yaş ilerledikçe burun kenarlarından dudak kenarlarına doğru inen hat iyice belirginleşir. Cildin elastikiyetini kaybetmesi nedeniyle oluşan bu çizgileri, dermotolog ofislerinde yaptırabileceğiniz dolgu maddeleriyle kısa sürede çözebilirsiniz. Cilt altına enjekte edilen bu maddeler, kalıcılıklarını altı aydan bir yıla kadar koruyor.

LAZERLE TAKVİYE:
Fraxel ve Affirm lazer sistemleri, güneşin cilde verdiği hasarları azaltan ve gözeneklerin sıkışmasını sağlayan alternatiflerdir. Her ikisi de cildin üst dokusuna zarar vermeden, son derece yumuşak tedavi eder. Üç hafta aralıkla yapılan beş seans, cildin görünümünü belirgin ölçüde düzeltir.

SERVET DÖKMEYİN:
Güzel bir cilt için bütün maaşınızı harcamanız gerekmiyor. Ürün seçerken, bir dermatologdan fikir alın. Yeni bir ürünü düzenli olarak kullanın. Bir ay sonra beğenmezseniz başka bir ürüne geç

50'LER
İlk gençlik yıllarındaki kadar esnek olmayan cildinizi sıkılaştırma zamanı geldi! 50'li yaşlara gelince, cildinizin görünümünü düzeltmeniz ve derin kırışıklıkları hafifletmeniz gerekecek...

KIRIŞIKLARA SERUM:
Kaşların arası ve dudak çevresi gibi kırışıklıkların yoğunlaştığı sorunlu bölgelere; bir dermatoloji uzmanına danışarak dolgunlaştırıcı serum sürün.

KREME KUVVET:
Her sabah, mutlaka nemlendirme özelliği de olan güçlü bir anti-aging krem kullanın. Gece yatmadan önce ise demir, çinko, bakır gibi zengin mineraller içeren bir nemlendirici serum sürün.

60'LAR
Bu yaşlarda; kuruluk, iyice belirginleşen kırışıklıklar ve esneklik kaybıyla savaşılır...

KURULUKLA SAVAŞIN:
Bu yaşlarda cildinizdeki kuruluk giderek artmaya başlar. Bu yüzden güçlü temizleyicilerden uzak durun ve cildinizi mümkün olduğunca nemli tutmaya çalışın. Önerimiz; sabun içermeyen temizleyici ürünler kullanmanız ve yağ bazlı bir nemlendirici sürmeniz.

DUDAKLAR İNCELİR:
Yaş ilerledikçe dudaklar da dolgunluklarını kaybeder. Dudaklarınızın hacmini geri kazanmak için üretilen dudak kremleri deneyin. Bir diğer alternatif ise dudak kontörüne dolgu enjeksiyonu yaptırmaktır.

YANAKLAR SARKAR:
Bu yaşlarda karşılaşılan en büyük sorunlardan biri; yüzdeki hacmin ve cilt altı dokusunun kaybedilmesidir. Özellikle yanak bölgesine uygulanacak dolgu maddeleri ile çok daha genç bir görünüm elde edebilirsiniz.