Bölünme...Alıştıra, alıştıra!

Güncelleme:

Türkiye bugünlerde Demokratik Toplum Kongresinin özerklik kararını tartışıyor…

Bazı iddialara göre, açıklanan kararın aslında Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı görüşmelerdeki cümlelerin kopyala-yapıştır sistemiyle bir araya getirilmesinden oluşuyormuş. Ne fark eder!

Üstelik bunda şaşıracak bir şey yok. Abdullah Öcalan güvenli bir şekilde örgütü yönetmeye devam ediyor. Dünya’nın hiçbir yerinde terör suçlusu ve ömür boyu ağırlaştırılmış cezaya çarptırılan bir kişi bu kadar rahat edemez.

Kesin olan şu: Uluslar arası görev alan bazı akademisyenler, bazı gazeteciler, ve misyon yüklü siyasetçiler bir araya geldiler ve bu ülkeyi bölme projesinin uyguluyorlar.

Televizyon ekranlarında, gazete köşelerinde ve demokrasinin arkasına sığınarak rejimden başlayıp üniter devletin ortadan kalkmasına kadar her konuda ahkam kesip, karşı gelenleri küçümsüyorlar. Yıllarca “verelim gitsinci” malum kalemler bu işin projesinde görev ve sorumluluk almışa benziyorlar.

Türkiye’yi yavaş yavaş, alıştıra alıştıra sürükledikleri noktaya şaşırmamak, üzülmemek mümkün değil.

Tesadüfe bakın… Demokratik Toplum Kongresinin özerklik bildirisinden sonra Talabani ile görüşüldü. Talabanin, iki dilin bir devleti renklendireceği gibi dâhiyane fikrini tüm haber kanallarından yaydılar!

Ahmet Türk “ Celal Talabani Türkiye’de ve Ortadoğu’da barışın sağlanması konusunda önemli bir misyona sahip cumhurbaşkanıdır, barışı, demokratik özerkliği konuştuk” dedi. Daha dün bu adam bir yanda TC’nin kırmızı pasaportu ile dünya’yı dolaşırken diğer taraftan örgüte yardım etmemiş miydi? Hangi vakit kahraman oldu?

Bir proje var ve bu proje günümüzün ürünü değil emin olun. Eyaletleşme, federal sistem ve bölünme bütünüyle Amerika projesi ve bu projenin gerçekleşmesi halinde sorumluluk 1980 darbesi ve sonrasında görev alanlarındır.

Bu kadar dönemde bu bölünme projesini görmezden gelenler günü geldiğinde vatan hainliği ile suçlanacaklar. Kimse “bilmiyordum” diyemez… İl sayısının arttırılmasının bile gerekçelerinden birisi eyaletleşmedir.

Bu projenin mimarı Amerika ve buradaki sivil toplum örgütleri ve fikir kuruluşlarıdır. Bu fikir kuruluşları ve bazı üniversitelerde yıllardır yeni harita çalışmaları yapıldığı biliniyor. BOP bu projenin başlığıdır.

Kısacası ve özeti şudur: Her koldan deneniyor... Ya eyalet yaparak bölünecek, ya özerklikten sonra. Kısacası, sonunda ulusal bütünlüğe rahmet okuyacağız. Türkiye gün geçtikçe eyaletleşmeye doğru gidiyor ve eyaletleşen Türkiye'nin bölünmesini hiç kimse engelleyemez!

Ve kabul edin artık... Biz resmi törenlerde geçmiş kahramanlıklar ile övünürken ne geçmişimize ne bugünümüze sahip çıkamayan zavallı bir toplum olduk. Başardılar. Üzgünüm

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar