Bozkırın Tezenesi Ölüm.yıldönümünde Anıldı

Bozkırın Tezenesi Ölüm.yıldönümünde Anıldı

'BOZKIRIN Tezenesi' olarak tanınan Türk Halk Müziği'nin ünlü ismi, 2'nci ölüm yıldönümünde memleketi Kırşehir'de anıldı.Neşet Ertaş’ın sevenleri vefatının ikinci yıldönümünde kabri başına giderek dua etti. Kabir ziyaretinde ilk...

'BOZKIRIN Tezenesi' olarak tanınan Türk Halk Müziği'nin ünlü ismi, 2'nci ölüm yıldönümünde memleketi Kırşehir'de anıldı.

Neşet Ertaş’ın sevenleri vefatının ikinci yıldönümünde kabri başına giderek dua etti. Kabir ziyaretinde ilk olarak Kuran-ı Kerim okundu; daha sonra dua edildi. Türkiye’nin son yıllarda yetişen en ünlü bozlak ustası, 'Türkü pınarı' olarak nitelendirilen, besteci, söz yazarı ve yorumcusu Neşet Ertaş, Kırşehir’de anıldı. 25 Eylül 2012’de vefat eden Ertaş, ikinci ölüm yıldönümünde Bağbaşı Mahallesi’ndeki mezarı sevenlerinin akınına ugradı. Ziyaretçiler arasında bulunan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şöyle dedi:

"Bu toprakların yetiştirdiği en önemli değerlerimizden büyük usta Neşet Ertaş'ı ikinci ölüm yıl dönümünde anıyoruz. Bizlerde büyük ustamızı tekrar yad etmek için, sevenleri olarak kabri başında dualarla andık. Neşet Ertaş, Anadolu insanının sesi, duygusu olmuş; sevincini, neşesini, hüznünü, sevgisini her şeyini mısralara dökmüş. Neşet Ertaş çok önemli bir ozanımızdır. Onun yokluğunu iki yıldır gerçekten hissediyoruz. Rabbim mekanını cennet etsin. Ailesisiyle okunan mevlidin ardından mezarı başında hep birlikte dualar ettik. Ustamızın ismini en güzel şekilde taşıdığı için Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş'a teşekkür ediyorum. Dünyada her şeyin ranta çevrildiği bir dönemi yaşıyoruz. Ama bu dönemde gerçekten onun maneviyatını mutlu edecek şekilde Neşet Ertaş'ı temsil ediyor. Ailesine gerçekten çok teşekkür ediyorum. Herkese başsağlığı diliyorum. Büyük Ustamızı rahmetle, minnetle tekrar anıyorum."

Başkan Bahçeci'nin ardından Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş da, Kırşehir'e misafir olarak gelip- gittiklerini ancak, şimdi evleri olduğunu belirtirken, şöyle dedi:

"Babamın bir sözü vardır. 'Ana vatanımsın, baba yurdumsun' ama bu söz maalesef sözde kalıyor. Babamın ölümünde Kırşehir ve bütün insanlar kucağını açtı. Kırşehir bizi bağrına bastı ve babamızı bağrına aldı. Kırşehir bizim evimiz oldu. Sayın Yaşar Bahçeci sağ olsun bize ailemizden birisi gibi, bir kardeşimiz gibi sahip çıktı. Babamızın yerini yaptırırken de Sayın Başkanımız yaptırmak istedi. Babam siyaset üstü bir insandı, bütün memleket tarafından sevilen bir insandı ve bu hâlâ da öyle devam ediyor. Her görüşten insan babama bir şeyler yapmak için uğraşıyor. Cenazesinde devlet büyüklerin olması bizim için en büyük şerefti. Ailemiz adına teşekkür ediyorum."

FOTOĞRAFLI