''Cemaat medyasına yasak'' talimatına şikayet !

''Cemaat medyasına yasak'' talimatına şikayet !

Samanyolu Medya Grubu, bazı medya organlarına yasaklama talimatı veren savcıyı HSYK’ya şikayet etti.

Samanyolu Yayın Grubu, bazı basın kuruluşlarının yayınlarının durdurulması içerikli talebi nedeniyle Savcı Serdar Coşkun’u HSYK’ya şikayet etti. Avukatlar, HSYK’ya ulaştırılmak üzere İstanbul Adalet Komisyonu’na dilekçe verdi.

Bugün gazetesinin haberine göre Savcı Serdar Coşkun’un Samanyolu Yayın Grubu’nun da aralarında bulunduğu bazı basın kuruluşlarının yayınlarının durdurulması talebinde bulunduğunun basına yansıdığı hatırlatıldı.

SÖZLEŞMELERE DE AYKIRI

Savcının Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) iletilmesi amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na talimat içerikli gönderdiği yazının Türkiye’nin tarafı olduğu uluslararası sözleşmelere, iç hukuk mevzuatına açıkça aykırı olduğu ve suç teşkil eder içerikte bir talimat yazısı olduğu vurgulandı.

AİHS, Anayasa, TCK ve CMK’ya göre savcının ihlal ettiği maddeler de bir bir sıralandı. Bu nedenle Hakimler ve Savcılar Kanunu’na göre Coşkun hakkında gerekli incelemenin başlatılıp idari ve cezai soruşturma açılması talep edildi.

KEYFİ ŞEKİLDE SUÇ ARANIYOR

Savcının televizyon yayınları hakkında terör propagandası yapıldığını iddia ettiğini kaydeden avukatlar, ancak buna ilişkin herhangi bir yargı kararı gösteremediğini, hangi kanalda ve hangi yayın vasıtasıyla bu propagandanın yapıldığını da belirtemediğini ifade etti. Talimat yazısında somut bir suçun şüphelisinin değil keyfi olarak bir şüphelinin belirlenip ona suç arandığının anlaşıldığı kaydedildi.

HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK

Savcı Coşkun’un kusurlu veya uygunsuz hareket ve ilişkileriyle mesleğin şeref ve nüfuzunu veya şahsi onur ve saygınlığını yitirdiği, yaptıkları işler veya davranışlarıyla görevini doğru ve tarafsız yapamayacağı kanısını uyandırdığı kaydedildi.

UYGULANMADAN İADE EDİLMELİ

Yazıda, “Yok hükmündeki ve suç teşkil eden bu talimatı uygulayanlar aynı suçları işlemeleri nedeniyle hukuk önünde hesabını vereceklerdir. Talimat içerikli bu hukuka aykırı ve konusu suç teşkil eden talebin hiçbir şekilde uygulanmaksızın iade edilmesini talep ederiz” denildi.