CHP'li isimlerden bakanlık teklifine yanıt

CHP'li isimlerden bakanlık teklifine yanıt

Başbakan'ın bakanlık teklifi gönderdiği CHP'li 2 vekilden açıklama geldi.

CHP'den Deniz Baykal ile Erdoğan Toprak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı seçim hükümetinde bakan olarak görev almalarıyla ilgili teklife yanıt verdi.

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ DENİZ BAYKAL

Teklif sonrası ilk kez konuşan Deniz Baykal, "Parti ahlakına uygun hareket edeceğim kapsamlı bir mektupla yanıt vereceğim" dedi. Baykal'ın yarın Antalya'da bir basın toplantısı yapacağı öğrenildi.

"KİM OLURSA OLSUN YOLLARIMIZ AYRILIR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin,  daha önce yapılan açıklamada "CHP kül­tü­rü­nü al­mış hiç­bir si­ya­si böy­le bir tek­li­fi as­la ka­bul et­mez. Tek­li­fi ka­bul eden kim olur­sa ol­sun kim ol­du­ğu­na hiç bak­ma­dan yol­la­rı­mız ay­rı­lır." demişti.

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ERDOĞAN TOPRAK

AK Parti Lideri Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümeti için bakanlık teklif ettiği CHP Genel Başkan Danışmanı Erdoğan Toprak, yanıtını açıkladı. Toprak, "Teşekkür ederim, ama kabul etmeyeceğim" dedi.

Toprak, yaptığı açıklamada, "Ben partimin ilkelerine bağlıyım. Partimin aldığı karara uyacağım. Kendilerine bu teklif için teşekkür ederim. Ancak bu sürecin partimin ve benim düşünceme göre doğru olmadığına inanıyorum. O nedenle de görevi kabul etmeyeceğim" dedi.

CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ TEKİN BİNGÖL

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl  mektubun henüz kendisine ulaşmadığını vurgulayarak, "Gelsin bir, ne yanıt vereceğimi biliyorum ben" açıklamasını yaptı. 

CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ AYŞE GÜLSÜN BİLGEHAN

Bodrum'da tatilde olan CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan'ın makamına da mektubun ulaştığı belirtildi. 
 
CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ İLHAN KESİCİ

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin ise kızının okul kaydı için  ABD'de bulunduğu öğrenildi. Kesici'nin konuyla ilgili daha sonra açıklama yapacağı belirtildi.


İşte Bakanlık teklif edilen isimler