Çiniden ‘Antika’ Görünümlü Radyo

Çiniden ‘Antika’ Görünümlü Radyo

Kütahyalı çini ustası Abdurrahman Yıldız, Kütahya çinisini kullanarak antika görünümlü bir radyo çalışması ortaya koydu. Yıldız, Kütahya çinisini alışılmışın dışındaki çalışmalarda kullanarak eserler ortaya koymasıyla tanınıyor.

- Kütahyalı çini ustası Abdurrahman Yıldız, Kütahya çinisini kullanarak antika görünümlü bir radyo çalışması ortaya koydu. Yıldız, Kütahya çinisini alışılmışın dışındaki çalışmalarda kullanarak eserler ortaya koymasıyla tanınıyor.

Kültür Bakanlığı Sanatçısı, Kütahya'ya Kültürünü, Sanatını Tanıtma ve Yaşatma Derneği (KÜSGED) Başkanı Abdurrahman Yıldız, kendine has bir çalışma daha ortaya koyarak çini çamurundan antika görünümlü bir radyo yaptı. Kütahya çinisinin alışılmış eserler dışında da kullanılabileceğini anlatmaya çalıştığını ifade eden Kütahyalı çini ustası Yıldız, yapmış olduğu radyonun büyük beğeni topladığını bildirdi. Kütahya Sarı Konak Kültür Evi’nde yapmış olduğu eserleri sergileyen Yıldız, çalışmaları arasında en çok dikkat çeken eserinin çini çamuruyla yapmış olduğu antika görünümlü radyonun olduğunu söyledi. Yıldız, “Kütahya’da çini alanında bugüne kadar neredeyse benzer eserler ortaya konulmuş, alışılmışın dışına maalesef fazlaca çıkılamamıştır. Hem Kütahyalı olarak hem de çini sanatıyla yakından ilgilenen biri olarak Kütahya’mızın çinisini farklı alanlarda da kullanmayı düşündüm. Çini çamurundan antika görünümlü bir radyo yaparak çinimizin farklı alanlarda da kullanılabileceğini göstermeye çalıştım” dedi.

Yıldız, Kütahya çinisini birçok farklı alanda kullanmak için yeni projeler üzerinde çalıştığını da sözlerine ekledi.(EFE)