Cumhuriyet Kadınlarından Gezi Parkı Eylemcilerine Destek

Cumhuriyet Kadınlarından Gezi Parkı Eylemcilerine Destek

CUMHURİYET Kadınları Derneği’nin (CKD), Muğla’nın Milas İlçesi’nde yapılan Türkiye şubeler toplantısında Taksim’deki Gezi parkı eylemcilerine destek v...

CUMHURİYET Kadınları Derneği’nin (CKD), Muğla’nın Milas İlçesi’nde yapılan Türkiye şubeler toplantısında Taksim’deki Gezi parkı eylemcilerine destek verildi. CKD Genel Başkanı Şenal Sarıhan, “Halk ayağa kalkacak, halk direnecek, halk hatta önünde bir önderlik olmadan 'yeter artık’ diyecek, sokaklara dökülecek. Böyle bir günü yaşıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Türkiye Şubeler Toplantısı Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından CKD Genel Başkanı Şenal Sarıhan, bir konuşma yaptı. Konuşmasında Gezi Parkı’ndan yaşananlara değinen Sarıhan, “Salonda bulunanların büyük bir bölümü ’bugün keşke İstanbul’da olsaydım’ diyordur. Ülkemizin aydınlık günleri için, ülkemizde cumhuriyet devriminin hakim olması için, ülkemizde Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinin dimdik ayakta durabilmesi için mücadele eden pek çok insan ve örgütün beklediği bir şeydi bu. Halk ayağa kalkacak, halk direnecek, halk hatta önünde bir önderlik olmadan ’yeter artık’ diyecek, sokaklara dökülecek. Böyle bir günü yaşıyoruz. AKP iktidarı temel değerleri ortadan kaldırırken, bir yandan da bizim haklarımızı, yurttaşların haklarını, vatandaşların haklarını gasp eden tutumuna karşı halk artık yeter noktasındadır. Ve bir doğa katliamını, esas olarak bir tarih katliamının yarattığı tepkiyle İstanbul’dan başlayarak Anadolumuzun her yerinde eylemler düzenlendi. Birçok ilimiz ve ilçemizde düzenlenen eylemlerde artık yeter denildi” dedi.

“İKTİDAR MASKELERİNİ KALDIRDI”

AK Parti iktidarının ulusal bayramları yok ettiğini ifade eden Sarıhan, “Çünkü bir bilinci ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Direniş bilincini ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Bizim tarihimiz bir direnişin tarihidir, olağanüstü bir mücadele tarihidir. 2000’li yıllarda iktidar henüz maskesiyle dolaşıyordu. Ama bugüne geldiğimizde maskelerini kaldırdı, bir Silivri yarattı. Silivri’de ne kadar muhalif eşimiz, dostumuz, arkadaşımız, aydınımız, değerimiz varsa onları sözüm ona kurmuş olduğu yargı önüne götürdü. Onları özgürlüklerinden etti. Daha önce faili meçhul cinayetlerle bir bir katledilen aydınlarımızın ardından şimdi cezaevi cinayetleri başladı. Cezaevlerinde insanlar yaşamlarından olarak çıktılar yada çıkamadılar. Onlar orada yatmaya, hiç hak etmedikleri bir şekilde yargılanmaya karşı karşıya kalmaya devam ediyorlar” dedi.

İKTİDARIN ELİNİN DEĞDİĞİ HER ŞEY KÖTÜDÜR

AK parti iktidarından bu yana kadına şiddet olaylarında büyük artış yaşandığını, bunun en önemli sebebinin ekonomi olduğunu, üniversite mezunu gençlerin işsiz dolaştığını savunan Sarıhan, “AKP iktidarının elinin değdiği her şey kötüdür. Ama daha kötü olan halkın inançları üzerinden, halkın dinsel inançları üzerinden yapılmakta olan siyasettir. Her türlü olumsuzluğun üzerine bir din maskesi koymaktır. Biz insanların dinine saygılıyız. Dinin birleştirici olduğuna, insanları iyiliğe doğru yönelttiğine inanıyoruz. Ama din siyasetin aleti haline geldiği zaman, egemen olmak isteyen, hükmetmek isteyenlerin eline verildiği zaman tehlike başlamaktadır” dedi.

Toplantıya katılanlar öğle arasında Milas Atatürk Meydanı’na giderek Gezi Parkı için kısa süreli bir eylem yaptı. CKD Genel Başkanı Şenal Sarıhan, burada yaptığı konuşmada da yeniden Gezi Parkı’nda yaşananları ve endişelerini dile getirdi.

OÇ(AÖ/AK)