Devlet Memurluğu Hayali Suya Düştü

Devlet Memurluğu Hayali Suya Düştü

Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne sağlık memuru olarak yerleştirmesi yapılan 22 yaşındaki Kağan Alparslan Çakır’ın devlet memurluğu hayali, diploma engeline takıldı. Gerekli tüm evrakları hazırlayarak işe başlayacağı hastaneye giden Ça

Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne sağlık memuru olarak yerleştirmesi yapılan 22 yaşındaki Kağan Alparslan Çakır’ın devlet memurluğu hayali, diploma engeline takıldı. Gerekli tüm evrakları hazırlayarak işe başlayacağı hastaneye giden Çakır, “Sağlık Meslek Lisesi” mezunu olmaması gerekçesiyle geri çevrildi.

KPSS’den 76,52 puan alan ve ÖSYM tarafından Sağlık Bakanlığı’na bağlı sözleşmeli pozisyonlardan birisine yerleştirilen Çakır, buna rağmen işe başlayamadı. Düz liseden mezun olması nedeniyle ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmenin geçersiz olduğu açıklanan Kağan Alparslan Çakır, karşılaştığı bu durum karşısında neye uğradığını şaşırdı. Çakır, konuyu yargıya intikal ettireceğini bildirerek, “Düz lise mezunu olmam madem atamam için engel teşkil ediyordu, ÖSYM neden böyle bir yerleştirme yaptı?” diye sordu.

Başına gelen bu olay karşısında sinirlerinin altüst olduğunu vurgulayan Kağan Alparslan Çakır, “19 Ağustos 2011 tarihinde KPSS -2011/8 yerleştirme sonuçları açıklandı. Ben de başvurumu yapmış, sonucu bekliyordum. ÖSYM’nin resmi internet sitesinden, Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne atandığımı öğrendim. Hemen gerekli hazırlıkları yaptım, hastane yöneticileriyle görüştüm ve gerekli tüm evrakları temin ettim. Üstelik temin ettiğim belgeler arasında mezun olduğum Atatürk Lisesi’nin diploması da vardı. Bana 5 Eylül tarihi itibariyle işe başlayacağım söylendi. Ben de 5 Eylül’ü beklemeye koyuldum.” diye konuştu.

BÜYÜK UMUTLARLA GİTTİ, HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI…

Bayram tatili sona erdikten sonra işbaşı yapmak için Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastanesi’ne giden Kağan Alparslan Çakır, akıllara durgunluk verecek bir açıklamayla karşı karşıya kaldı. Çakır’a, hastanede işe başlamasının imkansız olduğu açıklanan Çakır, bunun sebebini sorunca “Sağlık Meslek Lisesi mezunu değilsiniz” yanıtını aldı.

Büyük umutlarla gittiği hastaneden hayal kırıklığıyla ayrılan Çakır, başına gelen bu olay karşısında neye uğradığını şaşırdığını söyledi. Çakır, “ÖSYM’nin resmi internet sitesinde halen daha yerleştirildiğime dair bilgiler yer alıyor. Buna rağmen işbaşı yapamadım. Düz lise mezunu olmam madem bir engel teşkil ediyordu, o halde benden neden evrak istediler. 10 gün boyunca kurumların kapısını aşındırdım, belge topladım. Tam işe başlayacakken, neye uğradığını şaşırdım.” şeklinde konuştu.

Devletin ilgili kurumlarının basit hatalarla insanları mağdur duruma düşürdüklerini kaydeden Çakır, yasal yollara başvuracağını açıklayarak, “Bu trajikomik olayı yargıya taşıyacağım. Son sözü yüce Türk adaleti söyleyecek.” dedi.

DEVLET MEMURLUĞU HAYALİ SUYA DÜŞTÜ

DEVLET MEMURLUĞU HAYALİ SUYA DÜŞTÜ

DEVLET MEMURLUĞU HAYALİ SUYA DÜŞTÜ

DEVLET MEMURLUĞU HAYALİ SUYA DÜŞTÜ