DUİSBURG ESSEN ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÇOMÜ’YE KİTAP BAĞIŞI

DUİSBURG ESSEN ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÇOMÜ’YE KİTAP BAĞIŞI

Duisburg-Essen Üniversitesi tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) kütüphanesine çok sayıda kitap hediye edildi.

Duisburg-Essen Üniversitesi tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) kütüphanesine çok sayıda kitap hediye edildi.

İki üniversite arasındaki anlaşma çerçevesinde ÇOMÜ’yü ziyaret eden Prof. Dr. Rupprecht Baur ile Dr. Michele Baur, Hermann Naucke’ye ait olan ve Bas Naucke ile Stefan Naucke tarafından üniversite kütüphanesine bağışlanmak üzere gönderilen çok sayıda kitabı Terzioğlu Yerleşkesi Bilgi Merkezi‘nde, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner’e törenle teslim etti.

Kitap tesliminde bir konuşma yapan Doç. Dr. Nevide Akpınar Dellal, Erasmus Anlaşmaları kapsamında, Duisburg-Essen Üniversitesi ile ÇOMÜ arasında ortak pek çok çalışma yapıldığını belirterek, “Duisburg-Essen Üniversitesi’ne her yıl Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi‘nden öğrenciler gönderiyoruz. Halen “Yaz Akademileri” düzenlenmesi ile ilgili bir proje, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Duisburg-Essen Üniversitesi’nin Mercator İdari Bilimler Fakültesi tarafından çalışılıyor” şeklinde konuştu. Doç. Dr. Nevide Akpınar Dellal, Prof. Dr. Rupprecht Baur ile Dr. Michele Baur’un ÇOMÜ’de bulundukları süre içerisinde, Alman Dili Eğitimi öğrencilerine ve İngilizce Bölümü öğretim elemanlarına Türkiye’de çok az tanınan Telkin Yöntemi (Suggestopedia) ile dil öğretme tekniği konusunda uygulamalar gerçekleştireceği ve kültürlerarası iletişim, kültürlerarası iletişim sorunları konularında da çeşitli seminerler vereceğini sözlerine ekledi.

Almanya’da bir ilki gerçekleştirerek Türkçe Öğretmenliği bölümünü kuran Prof. Dr. Rupprecht Baur ise getirilen kitapları ÇOMÜ’nün kütüphanesine bağışlanmasının doğru bir karar olduğunu söyledi. Günümüzde bilimin İnternet üzerinden araştırıldığını, ancak bilimin yine de kitapların okunması, incelenmesi ile geliştirilebileceğini vurgulayan Prof. Dr. Rupprecht Baur, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin bu geleneği sürdürmesinin mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner de yaptığı konuşmada bağışlanan kitapların ilgili branşlar için maddi ve manevi yönden çok değerli kaynaklar olduğunu belirtti. Prof. Dr. Sedat Laçiner, Hermann Naucke’nin anı olarak bıraktığı kitapları gönderen Bas Naucke ile Stefan Naucke’nin yanısıra Prof. Dr. Rupprecht Baur, Dr. Michele Baur, Doç. Dr. Nevide Akpınar Dellal, İstanbul Goethe Enstitüsü’nden Gülbin Ezel ve İstanbul Alman Konsolosluğu’na destekleri sebebiyle teşekkür etti.

Düzenlenen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu ile Kütüphane Daire Başkanı Tandoğan Candan da katıldı.

DUİSBURG ESSEN ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÇOMÜ’YE KİTAP BAĞIŞI

DUİSBURG ESSEN ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÇOMÜ’YE KİTAP BAĞIŞI