Eğit-Donat'ta sonuç sıfır !

Eğit-Donat'ta sonuç sıfır !

İlk Eğit-Donat eğitimine katılan muhalifler ülkelerine döndüklerinde kurşun atmadan teslim oluyor.

İlk eğit-donat askerlerinin El Nusra pususunda erimesi gözleri askerlerin eğitimine çevirdi.

Sözcü'nün haberine göre İŞİD ve Esat yönetimine karşı mücadele etmek amacıyla Kırşehir Kaman’a bağlı Hirfanlı köyünde ”Eğit-Donat” uygulamasına alınan Suriyeli muhalifler ülkelerine dönünce keklik gibi avlanıyor. Eğitimin ardından silahlarıyla birlikte ülkelerine giden birlikler ya tek kurşun atmadan teslim oluyor, ya da girdikleri ilk çatışmada hayatlarını kaybediyor.

Kırşehir’de eğitilen son birlikteki 54 Suriyeli için de akıbet aynı oldu. Halep yakınlarında konuşlanan 54 kişiden 5′i öldü, 16′sı yaralandı, 28′i yakalandı. 5′i ise kaçtı. Eğit-Donat birliği yok oldu. Suriyeli grubun  El Nusra cephesinin pususuna düştüğü bildirildi.

19 Şubat 2015’te Türkiye ile ABD arasında imzalanan anlaşma doğrultusunda, IŞİD’le mücadele amaçlı Suriyeli muhaliflerin eğitileceği “Eğit-donat” programı başlatılmıştı. Proje ile 3’er aylık periyodlar ile eğitim veriliyor. Ürdün ve Suudi Arabistan’da da Suriyeli muhaliflere aynı eğitim veriliyor. Üç yıl içerisinde 3 ülkede toplam 5000 kadar muhalifin eğitilmesi planlanıyor. Bu eğitim sırasında Türkiye’de 3 yılda toplam ise 2200 kadar muhalif eğitilecek.