En yeni teknolojileri Tayvan’da tanıttı

En yeni teknolojileri Tayvan’da tanıttı

Intel, geçtiğimiz günlerde Tayvan’da yapılan COMPUTEX 2014 etkinliğinde en yeni teknolojilerini tanıttı.

Intel, dünyanın ilk 14 nanometre işlemcili fansız mobil bilgisayarını gün yüzüne çıkardı.
 
İşlemci teknolojisi daha iyi performans ve düşük enerji tüketimiyle birlikte daha küçük formlara doğru ilerlemeye devam ederken Intel, Tayvan’da düzenlenen COMPUTEX 2014’te yeni teknoloji vizyonunu açıkladı. Intel etkinlikte tanıttığı 14 nanometrelik mimarisiyle işlemcileri bir madeni para boyutuna getirdi. Enerji tasarrufunu da en üst noktaya taşıyan ve her yere yerleştirilebilen Intel işlemciler, altyapıdan bulut bilişime, nesnelerin interneti kavramından kişisel, mobil ve giyilebilir cihazlara kadar her noktada farkını ortaya koymayı hedefliyor.
 
Intel tarafından üretilen dünyanın ilk 14 nanometre fansız mobil referans tasarım bilgisayarını Intel Başkanı RenÈe James tanıttı. 12.5 inç ekranı ve klavyesi bulunan 2’si 1 Arada cihaz, 7.2 milimetre kalınlığında ve 670 gram ağırlığında olacak. 
 
Intel’in Broadwell adını verdiği 14 nanometrelik işlemci, Intel tarihindeki en fazla güç tasarrufu sunan Intel Core işlemcisi olacak. Bu yeni Intel işlemciler, düşük enerji tüketiminin sağladığı az ısı üretimi sayesinde fansız olmaları nedeniyle tablet ve dizüstü bilgisayarlarda daha hızlı ve daha ince tasarımların gerçekleştirilmesine imkan verecek. Etkinlikte 10’un üzerinde Intel tabanlı tablet de tanıtıldı. Tabletler; kod adı “Bay Trail” ya da “Clovertrail+” olan Intel Atom işlemciler, SoC’ler ve Intel’e ait 3G ve LTE iletişim platformlarını barındırıyor. Etkinlikte Intel’in Yongada Sistem (SoC) üretimi ile her segmentteki tablet ve akıllı telefon için iletişim seçenekleri sunma kararlılığı vurgulandı. Intel’in şu anda piyasada bulunan ya da bu yıl içerisinde tanıtılacak 130 farklı tablet tasarımı olduğu belirtildi. Intel’in ilk entegre mobil SoC platformunu içeren tabletlerin bu yılın dördüncü çeyreğinde pazara sunulacağı duyurulurken, çift çekirdekli Intel SoFIA 3G çözümü içeren akıllı telefonla ilk görüşme de gerçekleştirildi.