Erdoğan ve Arınç idamlı kutlama töreninde

Erdoğan ve Arınç idamlı kutlama töreninde

Kaddafi'nin darbeyle iktidarı ele geçirmesinin 40. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen gösterişli kutlama törenleri Pekin Olimpiyatları'nı gölgede bıraktı..

Libya lideri Muammer Kaddafi’nin 1969’da kansız bir darbeyle Kral İdris El Sinüsi’yi devirip iktidara gelişinin 40. yıldönümü kutlamaları dün başladı.

Erdoğan ve Arınç idamlı kutlama töreninde  - Resim : 1

 

PEKİN OLİMPİYATLARI’NDAN BİLE GÖSTERİŞLİ..

 

6 gün sürecek ve Pekin Olimpiyatları’nın açılış töreninden daha gösterişli olan kutlama törenlerinde Türkiye’yi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç temsil etti. Arınç’la birlikte Trablus’a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Arınç ile birlikte kutlamaları şeref tribününden izledi.

 

Erdoğan ve Arınç idamlı kutlama töreninde  - Resim : 2Törenler, Kaddafi’nin üst düzey konuklara yüzen restoranda verdiği iftarın ardından geç saatlere kadar devam etti.

 

DEV ÇADIRDA ŞOV


Başkent Trablus'ta önceki gece yarısından itibaren başlayan ve dün akşam zirve noktasına ulaşan kutlamalarda dünyanın dört bir yanından getirilen 400 dansçı ile askeri bandoların şovlarının yanı sıra, havai fişek ve havada akrobasi gösterileri yapıldı. Gösterilerin ana mekânı ise bir futbol sahasından daha büyük olan bir çadırdı.

BATILI LİDERLER TÖRENE KATILMADI

Kutlama törenine Venezuela lideri Hugo Chavez, Sudan Devlet Başkanı Ömer Hasan El Beşir gibi isimler katılırken, Lockerbie saldırısı hükümlüsü Abdülbaset Ali El Megrahi'nin kahraman gibi karşılanmasına tepki gösteren Batılı ülke liderlerinin birçoğunun Trablus'a gelmediği görüldü.

Erdoğan ve Arınç idamlı kutlama töreninde  - Resim : 3


ARINÇ VE EMİNE ERDOĞAN’LA SELAMLAŞTI

 

Yeşil Meydan'da düzenlenen törende üst düzey konuklarla tribüne geldiklerinde el sıkışan Kaddafi, Arınç'la da selamlaştı. Başbakan Yardımcısı Arınç ve eşi Münevver Arınç ile Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ı Trablus'ta Muammer Kaddafi'nin oğlu Sadi'nin eşi Emire El Humeydi ile Adalet Bakanı Mustafa Abdulcelil karşıladı.

 

AYŞE KADDAFİ, EMİNE ERDOĞAN'I YANLIZ BIRAKMADI

Muammer Kaddafi'nin kızı Ayşe Kaddafi, Libya'da bütün İslam dünyası ile irtibatlı bir derneğin başkanı sıfatıyla davet ettiği Emine Erdoğan'ı yanlız bırakmadı. Ayşe Kaddafi, tören öncesinde Emine Erdoğan'ı otelinde ziyaret etti ve tören alanına kendi aracıyla götürdü. Emine Erdoğan da töreni Ayşe Kaddafi ile yan yana oturarak izledi.

O TÖRENLERDEN KARELER diğer sayfalarda..
 [PAGE]

Erdoğan ve Arınç idamlı kutlama töreninde  - Resim : 4

[PAGE]

Erdoğan ve Arınç idamlı kutlama töreninde  - Resim : 5

[PAGE]

Erdoğan ve Arınç idamlı kutlama töreninde  - Resim : 6

[PAGE]

Erdoğan ve Arınç idamlı kutlama töreninde  - Resim : 7

[PAGE]

Erdoğan ve Arınç idamlı kutlama töreninde  - Resim : 8

[PAGE]

Erdoğan ve Arınç idamlı kutlama töreninde  - Resim : 9

[PAGE]

Erdoğan ve Arınç idamlı kutlama töreninde  - Resim : 10

[PAGE]

Erdoğan ve Arınç idamlı kutlama töreninde  - Resim : 11

[PAGE]

Erdoğan ve Arınç idamlı kutlama töreninde  - Resim : 12