Erdoğan'dan TÜSİAD'a jest

Erdoğan'dan TÜSİAD'a jest

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD YİK toplantısına katılacak.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 18 Eylül'de gerçekleştirilecek Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'na Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan katılacak.

TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan'ın onur konuğu ve konuşmacısı olarak katılması beklenen toplantının açılış konuşmalarını ise TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yücaoğlu ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer yapacak.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı 18 Eylül 2014 Perşembe günü, İstanbul'da Four Seasons Bosphorus Otel’de gerçekleştirilecek.

DAVET DİNÇER'DEN

Daveti geçtiğimiz hafta Erdoğan'ı ziyaret eden TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer yaptı. Dinçer, Ankara temaslarının ardından “Sayın Erdoğan ilk konuşmasında elini uzattı, bu elin havada kalmaması gerekir” demişti.

Hatırlanacağı gibi TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmeden sonra açıklamalarda bulunmuş ve TÜSİAD'ın çözüm politikalarını desteklediğini ve çözüm sürecinin ekonomik ayağına sahip çıkacağını açıklamıştı.

ERDOĞAN TUİSAD GERGİNLİĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde TÜSİAD başkanları ile sık sık karşı karşıya gelmişti. İki taraf arasındaki gerilim, Erdoğan’ın ve bakanların TÜSİAD toplantılarına katılmamasına kadar varmıştı.

Geçen hafta TÜSİAD Başkanı Dinçer düzenlediği sohbet toplantısında Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçildiği akşam yaptığı balkon konuşmasındaki ‘yeni bir toplumsal uzlaşma süreci’ çağrısına atıfta bulunarak, “Sayın Erdoğan ilk konuşmasında elini uzattı, bu elin havada kalmaması gerekir” demişti.

"TÜSİAD BAŞKANI ÜLKEYE İHANET EDİYOR"

TÜSİAD - hükümet gerginliği, Ak Parti hükümetinin başa geçtiği 2002 yılından bu yana sürüyor. Ak Parti’nin ilk dönemlerinde Ömer Sabancı, daha sonra Ümit Boyner ve Muharrem Yılmaz’ın TÜSİAD başkanlığı dönemlerinde bu gerilim hiç sona ermedi.

Ömer Sabancı’nın başkanlığı döneminde, hükümetin her icraatinin eleştirilmesi hükümeti kızdırmış, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘TÜSİAD ekonomi ile ilgili öneriler getirsin’ sözleriyle işadamlarını eleştirmişti.

Ümit Boyner’in TÜSİAD başkanlığı döneminde, derneğin hükümete yönelik mesajları medya üzerinden vermesi, hükümetin tepkisini çekmişti.

Bir önceki TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz döneminde ise ilişkiler iyice sertleşmişti. Hükümet TÜSİAD’ı "Bu ülkeye sermaye gelmez diyen TÜSİAD Başkanı ülkeye ihanet ediyor" sözleriyle eleştirmişti.