''Erdoğan'ın sonu Miloseviç gibi olabilir''

''Erdoğan'ın sonu Miloseviç gibi olabilir''

Araştırmacı Yazar Erol Mütercimler, canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sonunun Miloseviç gibi olabileceğini söyleyip Türkiye'nin iç savaş ile karşı karşıya olduğunu iddia etti.

AK Parti'nin iktidara gelişini ilk kez yazan isimlerden biri olan Erol Mütercimler, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olması için planlandığını ve Türkiye'yi önümüzdeki 3 yıl içinde bir iç savaşın beklediğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002'de bir erken seçimle başbakan olcağını aylar öncesinde yazan Araştırmacı Yazar Erol Mütercimler, darbe girişimi ve Türkiye'nin geleceği hakkında oldukça çarpıcı uyarılarda bulundu.

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın 'Medya Mahallesi' programına katılan Erol Mütercimler, Türkiye'nin artık bir iç savaş tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını, Erdoğan'ın gerginlik politikasını sürdürmesi halinde 2019-2020'de Türkiye'nin bir iç savaşa sürükleneceğini savundu. 

"ÇAVUŞESKU OLMAKTAN KURTULDU, MİLOSEVİÇ OLABİLİR"

15 Temmuz darbe girişiminin 'başarısız olması' üzerine planlandığını söyleyen Erol Mütercimler, "Bu üç aşamalı bir plandı. Yeni dalglar gelecektir. Hedeflenen Tayyip Erdoğan'ın Çavuşesku gibi (Romanya'nın kurşuna dizilen son diktatörü) yok edilmesiydi. Ama bu plan tutmadı. Ancak Miloseviç (Lahey'de savaş suçu ile yargılanan Sırp lider) gibi olabilir. Uluslararsı Ceza Mahkemesi'nde yargılanabilir" dedi.

"TÜRKİYE İÇ SAVAŞ TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA"

Türkiye'nin bir istikrarsızlaştırma kuşatması altında olduğuna dikkat çeken Erol Mütercimler,"Darbenin atlatılması biri fırsat.Kaos ortamı oluşmaması için tek çare, parlamenter demokrasiye sıkı sıkı sarılmak. Eğer Tayyip Erdoğan gerginlik politikasını sürdürürse, Türkiye 2019 veya 2020 yılında bir iç savaşın içine sürüklenebilir. Buradan açıkça uyarıyorum" şeklinde konuştu.

EROL MÜTERCİMLER KİMDİR ?

Erol Mütercimler, 1954 yılında Kars'ta doğdu, tüm öğrenim yaşamı İstanbul'da geçti. Liseyi İstanbul Gazi Osman Paşa Plevne Lise'sinde tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü'nden mezun oldu. Deniz Kuvvetleri'nde bir süre Fizik öğretim üyeliği, Beşiktaş Deniz Müzesi (İstanbul Deniz Müzesi)Müdürlüğü yaptı ve bunun ardından Avustralya'ya gitti. SBS devlet radyosunda programcılık yaptı. "Çok kültürlülük" konusundaki doktora alan çalışmasını Avustralya'da yapıp, akademik çalışmasını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı. Deniz tarihi çalışmalarıyla tanınan Mütercimler, Türkiye'ye dönüşünde çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yaptı. TRT Radyosu ve çeşitli TV kanallarında programcı ve yönetici olarak çalıştı. Belgeseller hazırladı. Halen üç ayrı üniversitede (Yeditepe, İstanbul Ticaret, Doğuş, İstanbul Aydın) Strateji ve Devrim Tarihi dersleri vermektedir.

Bugüne kadar kısa radyo oyunları, çeşitli dergilerde yazıları ve belgesel senaryolarının yanı sıra yirmi bir kitaba imza atmıştır. Ontvhaber.com isimli İnternet televizyonunda program yapmaktadır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

ERGENKON'DA 8 YIL 9 AY CEZA ALMIŞTI

Erol Mütercimler 1 Temmuz 2008 günü Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Sorgusu yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. 5 Ağustos 2013 günü karar bağlanan davada 8 yıl 9 ay cezaya çarptırıldı.