Erzurum Lojistik Köy birinci etap projesi tamamlandı

Erzurum Lojistik Köy birinci etap projesi tamamlandı

Erzurum Palandöken Lojistik Köyü birinci etap proje çalışmasının tamamlandığı, lojistik köyün hizmete girmesiyle birlikte Erzurum'un sosyo- ekonomik yapısında canlılık yaşanacağı belirtildi.        Önceki...

Erzurum Palandöken Lojistik Köyü birinci etap proje çalışmasının tamamlandığı, lojistik köyün hizmete girmesiyle birlikte Erzurum'un sosyo- ekonomik yapısında canlılık yaşanacağı belirtildi.

    

    Önceki yıl ihalesi yapılan ve 2 etaptan oluşan Palandöken Lojistik Köyü Projesi'nin birinci etabı tamamlandı. 26 milyon liraya mal olan birinci etabın ardından ikinci etap proje ihalesinin ise önümüzdeki aylarda yapılacağı belirtildi. 360 bin metrekare alan üzerine kurulan lojistik köyün hizmete girmesiyle, Erzurum'un bölgenin önemli lojistik merkezlerinden birisi haline gelecek. Çeşitli birimlerin yer alacağı lojistik köyün aynı zamanda şehir, bölge ve ülke ekonomisine önemli katma değer kazandırılacağı ifade edildi.

    Devlet Demir Yolları Erzurum Gar İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, lojistik köy birinci etabının tamamlandığını ve önümüzdeki hafta içerisinde yüklenici firmadan resmi teslim alımının yapılacağını ifade etti. Birinci etapta yer alan ve yapılaşmanın çevre ihata duvarı, fore kazık yapımı ile 320 bin metreküp alan üzerinde kazı ve yine 450 bin metreküp üzerinde dolgu çalışmasının tamamlandığını kaydetti. Yeşilyurt, projenin ikinci etabında 17 kilometre ray döşenmesi, ek depolama ve manevra alanları ile müşteri depo ve konteyner alanlarının yapılmasının palanlandığını kaydetti.

    Lojistik köy projesinde herhangi bir değişiklik bulunmadığını ve onaylandığı ilk haliyle gerçekleştirildiğine de dikkat çeken Gar İşletme Müdürü, "Lojistik köy projesi onaylandığı şekliyle devam ediyor. Birinci etap 26 milyon liraya mal oldu. ikinci etap projesinin yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor. Gelecek yıl içerisinde de ise ikinci etabın tamamlanarak lojistik köyün hizmete açılması planlanmakta. Lojistik köyün hizmete girmesiyle istihdam, üretim ve sosyal hayatta canlılık yaşanması bekleniyor. Tek elden taşımacılığın yapılacağı lojistik köydeki çalışmalar planlandığı şekilde devam etmekte." diye konuştu.

    LOJİSTİK KÖY NEDİR ?

    Ulusal veya uluslararası düzeydeki nakliye,lojistik ve eşya dağılımı ile ilgili tüm faaliyetlerin muhtelif işleticiler tarafından yürütüldüğü belli bir bölgedir. Bu köyler genellikle metropollerin dışında, farklı taşıma türleri bağlantılarına yakın olan bölgelerde yer alır. Lojistik köylerde, taşımacılık, depolama, konsolidasyon, ayrıştırma, gümrükleme, ithalat ve ihracat, transit işlemler, alt yapı, sigorta ve bankacılık, danışmanlık hizmetleri verilir. CİHAN