Fatih Projesinde öğretmen ve öğrencilere 62 bin 800 tablet dağıtıldı

Fatih Projesinde öğretmen ve öğrencilere 62 bin 800 tablet dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Fatih Projesi kapsamında bugüne kadar öğrenci ve öğretmenlere 62 bin 800 adet tablet dağıtıldığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Fatih Projesi kapsamında bugüne kadar öğrenci ve öğretmenlere 62 bin 800 adet tablet dağıtıldığını açıkladı. Proje kapsamında 2013 yılı için 1,4 milyar lira bütçe ödeneği ayrıldığını belirten bakanlık, 10,6 milyon adet tablet bilgisayar seti alımı ve bugüne kadar ihalesi yapılan okulların haricinde kalan okulların altyapı yapılması ihale süreci başlatıldığı kaydetti. Hazırlıkları tamamlanan 350 bin adet etkileşimli tahta ihalesi de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ‘Fatih Projesi’ ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bilişim teknolojisi araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde etkin kullanımı için temel eğitim ve ortaöğretim okullarındaki tüm dersliklere etkileşimli tahta ve internet altyapısı kurulması planlandığı belirtilen açıklamada, "Her okula çok amaçlı doküman kamera ve fotokopi makinesi, her öğretmene ve 5. sınıftan 12. sınıfa kadar eğitim kademesinde yer alan tüm öğrencilerimize tablet bilgisayar seti dağıtımını sağlayacak olan Eğitimde Fatih Projesi (Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi), gerek kapsamı gerekse hitap ettiği kesim itibariyle dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen eğitim projeleri arasında yer almakta." denildi.

22 Kasım 2010’da MEB ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında yapılan protokolle başlatılan proje kapsamında bugüne kadar, meslek liseleri hariç tüm lise türlerinin sınıflarının tamamına 85 bin adet akıllı tahta yerleştirildiği vurgulanan açıklama da, "Bu okullarımız için altyapı ihaleleri tamamlandı, öğrenci ve öğretmenlere 62 bin 800 adet tablet dağıtıldı, 81 ilimize 110 adet uzaktan eğitim merkezi kuruldu. Sadece bir donanım projesi olmayan Fatih Projesiyle, kamunun alım gücü kullanılarak bilişim teknolojilerinin yerlileştirmesi ve teknoloji transferi hedeflenmekte. Bu Proje sayesinde ülkemizin bilgi işlem teknolojileri alanında bir üretim üssü haline gelmesi, yerlilik oranı yüksek bilgi işlem teknolojisi araçları üretilmesi ve tüm dünyaya ihraç edilmesi, başta eğitim sektörü olmak üzere tüm sektörlerde yazılım geliştirilmesi mümkün hale gelecek." ifadeleri yer aldı.

2013 YILINDA 1,4 MİLYAR LİRA BÜTÇE AYRILDI

Eğitimde Fatih Projesi’nin 21. yüzyıl vatandaşlığı becerileri olarak tarif edilen teknoloji kullanımı, etkili iletişim, analitik düşünme, problem çözme, birlikte çalışma ve işbirliği gibi becerileri geliştirerek öğrencileri edilgen olmaktan çıkaracağı vurgulanan açıklama şu ifadelerle devam etti: "Eğitimde fırsat eşitliğini geliştirecek. Bilgiye erişim kolaylaşacak ve projeyle daha önce okullarda yakalamaya çalıştığımız ‘okulda bilgisayar teknolojisi’ hedefinden ‘sınıfta, öğrenci ve öğretmenin elinde bilişim teknolojisi’ hedefi yakalanacak.Türkiye’nin ve dünyanın sayılı projeleri arasında yer alan Eğitimde Fatih Projesi, planlandığı şekilde devam etmekte. Bugüne kadar tablet, yazılım ve etkileşimli tahta açısından pilot uygulamalar yapıldı. 120 binin üzerinde öğretmenimiz hizmet içi eğitime tabi tutuldu."

Proje kapsamında 2013 yılı için 1,4 milyar lira bütçe ödeneği ayrıldı. Eğitimde Fatih Projesi, uzun zamandır hazırlıkları süren 10,6 milyon adet tablet bilgisayar seti alımı, bugüne kadar ihalesi yapılan okulların haricinde kalan okulların altyapı yapılması ihalelerinde ilana çıkıldı ve ihale süreci başlatıldı. Hazırlıkları tamamlanan 350 bin adet etkileşimli tahta ihalesi projede Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak.
CİHAN