Fırat Kalkanı operasyonunun ayrıntıları

Fırat Kalkanı operasyonunun ayrıntıları

TSK'nın Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. İlk etapta 40 kilometrelik alanın temizlenmesi öngörülüyor.

TSK'nın Cerablus'taki IŞİD hedeflerine yönelik başlattığı 'Fırat Kalkanı' operasyonu ile ilgili bilgi veren CNNTürk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, "Muhtemelen ilk etapta 40 kilometrelik bir püskürtmeden bahsedilebilir. Tek başına Cerablus değil, IŞİD'in elindeki 70 kilometrelik bir hattan bahsediliyor. Şu an Türk Ordusu sıfır hattında bulunuyor, mevzilendi. Her türlü seçenek masada. ABD ile bugün yapılacak görüşmede ele alınacak" dedi.

Canlı yayında soruları yanıtlayan CNNTürk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, "TSK’nınhava operasyonları devam edecek koalisyon kapsamında. Bugünden itibaren bir Cerablus operasyonu göreceğiz. Şu an karadan içeri girme gibi bir planlama yok. Karaoperasyonlarının Özgür Suriye Ordusu üzerinden yapılması planlanıyor ama her türlü olasılık da planlanmış durumda" diye konuştu.

Hande Fırat şöyle devam etti:

"Böyle bir operasyondayken, Türkiye sınırlarını IŞİD’den temizlemeye çalışırken Türkiye’nin özel kuvvetleri de alanda görev yapıyor ama bunu Özgür Suriye Ordusu’na lojistik destek olarak algılamak daha doğru olacaktır, tıpkı diğer ülkelerin yaptığı gibi. Muhtemelen ilk etapta 40 kilometrelik bir püskürtmeden bahsedilebilir. Tek başına Cerablus değil, IŞİD'in elindeki 70 kilometrelik bir hattan bahsediliyor. Şu an TürkOrdusu sıfır hattında bulunuyor, mevzilendi. Her türlü seçenek masada. ABD ile bugünyapılacak görüşmede ele alınacak."