Gezi Parkı oyununu itiraf etti

Gezi Parkı oyununu itiraf etti

Rus siyasetçi Türkiye'nin güçlenmesini istemediklerini itiraf etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli dile getirdiği "Gezi Parkı'nda dış güçlerin de parmağı var" açıklamalarının ardından Rusya'da bir siyasetçi ilginç bir açıklamaya imzasını attı.

Rusya'da aşırı sağcı Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları yorumlarken "Türkiye'nin Osmanlı İmparatorluğu gücüne dönmesini istemediklerini" söyleyerek askerin dönmesini savunduklarını söyledi.

'ASKER TÜRKİYE'YE GERİ DÖNSÜN'

Rus basınına konuşan Jirinovski, Türkiye'de "turuncu devrimi" yaşandığını öne sürdü. Rus politikacı, "Bir bakınız Türkiye'nin 48 kentindeki 90 eyleme. Amaç ne? Batı İslamlaştırılan bir Türkiye istemiyor. Ki bu Türkiye sadece boş oturmayacak, aynı zamanda tüm Müslüman dünyasını birleştirecek. Batı'ya bu lazım değil! Batı'ya aynı zamanda yeni Osmanlı İmparatorluğu da lazım değil. Rusya ve Çin'in de işine gelmez. Demokratların, sosyal demokratların, hatta askerlerin geri dönmesi işimize yarar. Erdoğan'ın geleceği yok" iddialarında bulundu.

'RUSYA EYLEMCİLERE DESTEK VERMELİ'

Erdoğan'ın istifasına kadar çeşitli kentlerde protesto eylemlerinin devam edeceğini iddia eden Rus politikacı, "Eminim ki, gelecek parlamento seçimlerinde Erdoğan'ın partisini fiyasko bekliyor." yorumunda bulundu. Jirinovski, Rusya'nın Türk protesto eylemcilerine destek vermesi gerektiğini de belirtti.