Görenler hayrete düştü

Görenler hayrete düştü

Fatsa'da 48 yaşındaki kadın evini geçindirmek için ağaç kesiyor.

Fatsa İlçesi Yeşiltepe Köyü’nde yaşayan Tenzile Yılmazer, görme engelli eşi Fahrettin Yılmazer ve 4 çocuğunun geçimini ağaç kesip, dal budayarak kazandığı parayla sağlıyor.

Ordu’nun Fatsa İlçesi'nde yaşayan 48 yaşındaki Tenzile Yılmazer'i elinde motorlu testereyle ağaç kesip dal budarken görenler, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yılmazer, 20 yıldır görme engelli eşi 55 yaşındaki Fahrettin Yılmazer ve 4 çocuğunun geçimini sağlamak için bu işi yaptığını söyledi.

Fatsa İlçesi Yeşiltepe Köyü’nde yaşayan Tenzile Yılmazer, görme engelli eşi Fahrettin Yılmazer ve 4 çocuğunun geçimini ağaç kesip, dal budayarak kazandığı parayla sağlıyor. Eşi ve çocuklarından birinin görme engelli olduğu için devletten aylık 500 TL bakım parası aldığını söyleyen Yılmazer, "Eşim çalışamıyor, çocuklarım da okuyor. Evimin geçimini ben sağlıyorum. Ağaç kesimi ve dal budaması yaparak ayda ortalama 400-500 TL kazanıyorum. Tabii kışın işim azalıyor. Hem evimin işini yapıyorum, hem de testereyle ağaç kesiyorum. Görenler bazen 'Bu erkek işi' deyip şaşırıyorlar ancak ben çocuklarıma bakmak için bu işi yapıyorum. Ekmek parası için çalışmak zorundayım. İnsanların benim yaptığım işi zor olarak görüp beni takdir etmesi tabi mutlu olmamı sağlıyor" dedi.

Çocukken geçirdiği hastalık sonucu gözlerinin görmediğini söyleyen Fahrettin Yılmazer ise "Ben çalışamadığım için eşim çalışmak zorunda kaldı. Çocuklarım okuyor masraflarımız fazla. Zaman zaman ben de onunla birlikte gidiyorum. Onunla gurur duyuyorum" diye konuştu.

Yeşiltepe köyü Muhtarı İbrahim Yılmazer de yıllardır Tenzile Yılmazer'in köyde odun kesme işi yaparak ailesinin geçimini sağladığını belirterek, "Erkeklerin yapmakta güçlük çektiği ağaç kesme işini Tenzile hanım yapar. Yıllardır böyledir. Bu şekilde para kazanıp çocuklarını okutuyor. Hem de eşine ve çocuklarına bakıyor" dedi.