Gümüşhane’de Grup İmera Coşkusu

Gümüşhane’de Grup İmera Coşkusu

Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinden Grup İmera, Gümüşhane'de çoğunluğu üniversite öğrencisi olan gençlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinden Grup İmera, Gümüşhane'de çoğunluğu üniversite öğrencisi olan gençlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Gümüşhaneli genç girişimciler tarafından kurulan Jova Grup Organizasyon firmasının ilk etkinliği olan konseri yüzlerce genç izledi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve 2 saat süren konser programında Karadeniz müziğinin seçkin parçaları ve kendilerine ait parçaları seslendiren Grup İmera, zaman zaman duygusal anlar yaşatırken, zaman zaman da kemençe ve tulum eşliğinde alanda bulunanlara bol bol horon oynattı.

Konser başlangıcında Grup İmera adının nereden geleceğini açıklayacaklarını duyuran grubun solistleri Merve Yavuz ve Hüseyin Ulusan Rumca'da "gün" anlamına gelen İmera adının aynı zamanda Gümüşhane'nin merkeze bağlı Olucak köyünün eski adı olduğunu söyledi.

İmera ismini şık geldiği için araştırdıklarını ve bu isimde karar kıldıklarını belirten Yavuz ve Ulusan, Gümüşhane'de kendilerine gösterilen ilgi için teşekkür etti.

Konser sanatçılara plaket takdimi ile son buldu.

"GÜMÜŞHANE'DE BÜYÜK BİR BOŞLUĞU DOLDURACAĞIZ, 15 GÜNDE BİR KONSER DÜZENLEYECEĞİZ"

Gümüşhane'de ki ilk organizasyonlarından başarı ile çıktıklarını belirten Jova Grup Organizasyon şirketi sahiplerinden genç girişimci Akif Akbulut, 15 günde bir düzenlemeyi planladıkları konser programlarıyla Gümüşhane'de ki büyük bir boşluğu doldurmaya başladıklarını söyledi.

Jova'nın Lazca'da "Güneş" anlamına geldiğini ifade eden Akbulut, "Gümüşhane'ye renk getireceğiz. Bu amaçla yola çıktık. İlk konserimiz Grup İmera ile başladı" dedi.

"SALİH YILMAZ VE KORAY AVCI SIRADAKİ SANATÇILARIMIZ"

Konser programı kapsamında 28 Kasım'da da yine Karadeniz müziğinin güçlü seslerinden Salih Yılmaz'ı Gümüşhane'de sevenleriyle buluşturacaklarını dile getiren Akbulut, 20 Aralık'ta da Koray Avcı ile devam edeceklerini sözlerine ekledi.

"GRUP İMERA'NIN BÜTÜN KARADENİZ ORGANİZASYONLARI ARTIK JOVA'YA AİT"

Akbulut, Gümüşhane'de konser düzenledikleri sanatçıların Karadeniz Bölgesindeki bütün konserlerini de kendilerinin üstlenmesiyle ilgili bir çalışma yaptıklarını da belirterek, "Bundan sonra Grup İmera'nın Karadeniz Bölgesinde yapacağı tüm konserleri biz üstlendik. Samsun'da da Grup İmera konseri yapılacak olsa organizasyonunu tamamen biz yapacağız. Gelen bütün sanatçılarımızla da bu şekilde anlaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.