GÜNDEM / 7 Nisan 2015

GÜNDEM / 7 Nisan 2015

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran ziyareti

- Erdoğan, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından resmi törenle karşılanacak.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ruhani, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısına başkanlık edecek. Anlaşmaların imza töreninin ardından iki Cumhurbaşkanı ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

- İran'ın dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney ile görüşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslarının ardından Ankara'ya dönecek.

(Ankara/Tahran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde seçim çalışmalarına yürütecek.

(Ankara/12.00) 

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekili aday listeleriyle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milletvekili genel seçimine katılacak siyasi partiler, aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna teslim edecek.

(Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Macaristan'da, Başbakan Victor Orban tarafından kabul edilecek.

- Macaristan Ulusal Meclisi'nde Enerji Güvenliği Toplantısı'na katılacak Bozkır, Macaristan, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan Dışişleri Bakanları ve Macaristan AB İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri Szabolcs Takacs ile ayrı ayrı görüşecek. Bozkır, Ömer Lütfü Paşa Büstü'nün açılış töreninde yer alacak.

(Budapeşte) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Somali İnsan Kaynakları Bakanı Abdivali İbrahim Şeyh Mudey ile makamında görüşecek. 

(Ankara/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Anne Brasseur ile görüşecek.

(TBMM/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. 

(Ankara/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğünde Husilere yönelik başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

 

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, Şubat ayına ilişkin perakende satış hacmi endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine, 14 ay vadeli, kuponsuz devlet tahvilinin ilk ihracını gerçekleştirecek.

(Ankara)

 

GÜNCEL

1- Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ankara Palas Devlet Konukevi'nde "Belgelerle Türk Polis Tarihi Sergisi"nin açılışı yapılacak. 

(Ankara/12.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

 

SPOR

1- "Futbol Buluşmaları"nın ikincisi, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in katılımıyla Swissotel Büyük Efes Otelinde düzenlenecek.

(İzmir/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3. Klasman maçlarına, Bosna Hersek-Lüksemburg, Gürcistan-Kuzey Kore ve Birleşik Arap Emirlikleri-Türkiye müsabakalarıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonu'nda devam edilecek.

(İzmir/13.00/16.30/20.00) (Fotoğraflı)

3- Erkekler Voleybol 1. Lig play-off çeyrek final serisi son maçlarında, Ziraat Bankası-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Arkas Spor-Maliye Milli Piyango, Fenerbahçe-Galatasaray FXTCR karşı karşıya gelecek.

(Ankara/17.30/İzmir/18.30/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

4- Erkekler Voleybol 1. Lig baraj etabı 2. devre son maçlarında, Gümüşhane Torul Gençlik-Şahinbey Belediyespor, İnegöl Belediyespor-Palandöken Belediyespor, Yakup Kılıç Spor Salonu'nda karşılaşacak.  

(Elazığ/16.00/18.00) (Fotoğraflı)

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.