Heyelan gölete düşürdü

Heyelan gölete düşürdü

Mustafa Ayzit, hafriyat çalışması sırasında yaşanan heyelan nedeniyle gölete düşerek kaboldu.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde hafriyat çalışması sırasında yaşanan heyelan nedeniyle gölete düşerek kaybolan gencin bulunması için çalışma başlatıldı.

Ürgüp'ün Sarıhıdır köyü yakınlarında yapımı devam eden Bayramhacılı Barajı'nın altındaki Hasankale göleti regülatöründe iş makinesi ile hafriyat çalışması yapan Hüseyin Karakuş (28) ile iş makinesinin önünde çalışan Mustafa Ayzit (22), toprak kayması nedeniyle gölete düştü. Karakuş, yüzerek kıyıya çıkarken, Ayzit ise gölette kayboldu.

Olay yerine gelen arama kurtarma ekipleri ile dalgıçlar Ayzit'i bulmak için gölet çevresinde ve su altında arama çalışması başlattı.

Bu arada, Dr. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırılan Karakuş, yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıldır burada çalıştıklarını ifade ederek, hafriyat çalışması yaparken toprağın kayması sonucu kendilerini suda bulduklarını söyledi.

Kendisinin iş makinesinin üzerinde olduğunu, Ayzit'in de kepçenin önünde çalıştığını anlatan Karakuş, ''Birden suya düşünce ben yüzerek karaya ulaştım. Diğer arkadaşı en son gördüğümde suyun içindeydi, bir daha göremedim'' dedi. (AA)