IAMCR 2011 KONFERANSI -KADİR HAS ÜNİVERSİTESİNİN EV SAHİPLİĞİNDE AÇILIŞI YAPILAN KONFERANS YARIN BAŞLAYACAK -İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANI BAYRAKDAR: -KONFERANS, 36 SALONDA 76 BÖLÜM BAŞKANI VE 30 PARALEL OT

IAMCR 2011 KONFERANSI     -KADİR HAS ÜNİVERSİTESİNİN EV SAHİPLİĞİNDE AÇILIŞI      YAPILAN KONFERANS YARIN BAŞLAYACAK     -İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANI BAYRAKDAR:     -KONFERANS, 36 SALONDA 76 BÖLÜM BAŞKANI VE 30      PARALEL OT

İletişim dünyasının en önemli birliği olan Uluslararası Medya ve İletişim Araştırmaları Birliği (IAMCR) 2011 yılı konferansının açılış töreni Kadir Has Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

İletişim dünyasının en önemli birliği olan Uluslararası Medya ve İletişim Araştırmaları Birliği (IAMCR) 2011 yılı konferansının açılış töreni Kadir Has Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde bu yıl "kent-yaratıcılık-bağlantı" ana temasıyla düzenlenen konferansın açılış töreninde, 1957 yılında IAMCR'a ilk katılan gazetecilerden olan Hıfzı Topuz'a ve Ordinaryus Prof. Dr. Elihu Katz'a "Onur Ödülü" verildi.

Topuz'a ödülünü Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın verirken, Katz ise ödülünü IAMCR Başkanı Prof. Dr. Annabelle Sreberny'den aldı.

Konferansa ilişkin basın mensuplarına bilgi veren üniversitenin İletişim Fakültesi Dekanı Deniz Bayrakdar, konferansın 103 ülkenin katılımıyla gerçekleştirileceğini ve uzun yıllardır düzenlenen konferansta bu yıl önceki yıllardan daha yüksek sayıda katılımcı yer alacağını söyledi.

Bayrakdar, "Bu konferansta 10'ü aşkın ülke ve 1500'den fazla medya ve iletişim alanında katılımcı bir araya geldi. Konferans için başvuran 2 bin 505 sunumun, bin 642'si, 342 hakem tarafından seçildi. Böylesi yoğun içerikli konferans, 36 salonda 76 bölüm başkanı ve 30 paralel oturumla devam edecek ve toplam bin 100 bildiri metni sunulacak" dedi.

Konferansta dünya genelinde ses getiren "Arap Baharı" ve "Wikileaks" gibi konuların da tartışılacağını ve katılımcıların araştırmacılığa yönlendirileceğini anlatan Bayrakdar, şöyle devam etti:

"Bu Konferans, dünyada iletişim alanının en önemli konferansı. Bir çok farklı ülkede gerçekleştirildi ancak Türkiye'de ilk defa gerçekleştiriliyor. Çok sayıda ülke bu konferansa ev sahipliği yapmak için yarışıyor. Fakültemiz diğer iletişim fakülteleri adına da ev sahipliği yapıyor ve bundan dolayı çok gurur duyuyoruz. Amaçlarımızın da bir tanesi akademisyenlerle öğrencileri buluşturmak ve deneyimli akademisyenlerin yolun başında olan gençlerle tecrübelerini paylaşmak.

Kentin tarihi ve modern dokusu arasındaki konumuyla konferansın temasına mükemmel bir mekan olan Cibali'de, Kuzey ve Latin Amerika, Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Avustralya ve Asya'dan, yani dünyanın her köşesinden çeşitli coğrafi ve kültürel geçmişleri olan meslektaşlar birbirleriyle bağlantı kurup kültürlerarası diyaloğun zenginleşmesine katkıda bulunacak, yaratıcı fikirlerini paylaşacaklar."

-IAMCR BAŞKANI SREBERNY-

IAMCR Başkanı Prof. Dr. Annabelle Sreberny de konferansın İstanbul'da yapılmasına işaret ederek, "IAMCR 2011'in İstanbul'da gerçekleşiyor olması bizim için ayrı bir önem taşıyor. Tarihin ön planda olduğu bu şehirde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Açılışına, Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Can Has, Başkan Vekili Nuri Has ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezinin (İMP) Başkanı Prof. Dr. İbrahim Baz'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katıldığı konferans, 17 Temmuz'da sona erecek.