IŞİD Obama'yı açık açık tehdit etti !

IŞİD Obama'yı açık açık tehdit etti !
Güncelleme:

IŞİD yayınladığı son videoda Obama'yı "Beyaz Saray'a gelip kafanı keseceğiz" diyerek tehdit etti.

Rehine krizinde ise önemli bir adım atıldı. Ürdün, terör örgütü IŞİD'in alıkoyduğu savaş uçağı pilotuna karşılık, Iraklı tutuklu Sacide er-Rişavi'yi serbest bırakmaya hazır olduğunu duyurdu.

BBC muhabiri Güney Yıldız konuya ilişkin attığı tweet'te, IŞİD ile Ürdünlü ve Japon rehine takasının Tel Abyad-Akçakale sınır kapısında yapılabileceğini iddia etti.

CİHAN'ın haberine göre, MİT’in kontrolünde Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki gümrük kapısından Türkiye’ye alınması beklenen rehineler için bazı Japon yetkililer ile Japon gazeteciler gümrük kapısına geldi.

Terör örgütü IŞİD, dün Ürdün'de terörizm suçlamasıyla tutuklu bulunan Irak uyruklu Sacide er-Rışavi'nin 24 saat içinde serbest bırakılmaması durumunda alıkoyduğu Ürdünlü pilot Muaz Safi el-Kesasibe ile Japon rehine Kenji Goto'nun öldürüleceğini açıklamıştı.

IŞİD tarafından yayımlandığı iddia edilen video kaydında görülen Japon rehine Goto, ailesine, Japonya hükümetine ve halkına bunun son mesajı olduğunu belirterek, "Bana özgürlüğümün önündeki tek engelin Sacide'nin serbest bırakılmasını erteleyen Ürdün hükümeti olduğunu söylediler" ifadesini kullanmıştı.

IŞİD'DEN OBAMA'YA AÇIK TEHDİT

IŞİD yayımladığı son videoda ise ABD Başkanı Barack Obama’ya tehditler savurdu. Videoda Obama’yı tehdit eden IŞİD militanı, “Amerika’ya gelip Beyaz Saray’da kafanı keseceğiz” dedi.

 27625025.jpg
Videoda IŞİD'in elindeki Ürdünlü rehine görülüyor.

IŞİD’in videoda hedef aldığı diğer isim ise Irak Kürt bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani oldu. “Her yolladığın füzeye karşılık bir askerinin kesilmiş başını yollayacağız” diyerek Barzani’yi tehdit eden IŞİD, Fransa ve Belçika’yı da es geçmedi. Fransa ve onun "kız kardeşi" olduğunu söyledikleri Belçika’yı bombalı saldırılar yapacaklarına dair uyardı.