İstanbul Baro seçimlerinde gerginlik

İstanbul Baro seçimlerinde gerginlik

İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda oy kullanmaya gelen İsmail Kahraman'a slogan atıldı.

İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda başkanlık seçimi oy verme işlemleri devam ederkengerginlik yaşandı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın oy kullanmasının ardından Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubu üyesi bir grup avukat, Kahraman’a slogan atarak tepki gösterdi.

Kahraman oy kullanmasının ardından Haliç Kongre Merkezi’nden ayrılırken Hukukun Üstünlüğü Platformu üyesi avukatlar da Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubu üyesi avukatlara karşı tepki gösterdi.

İki grup avukat arasında yaşanan gerginlik karşılıklı sloganlarla da uzun süre devam etti. Gruplar arasındaki gerginlik diğer avukatların araya girmesi ile son buldu.

"ONLAR BENİM İLKELERİME GELECEK..."

Toplam 92 sandığın kurulduğu merkezde, başkanlık için yarışan 5 adayın oy kullanmasının ardından Ümit Kocasakal CHP’li vekil Mahmut Tanal da oylarını kullandı, fotoğraf çekildi. Fotoğraf çekiminin ardından Kocasakal, "Ben ilkelerimden taviz vererek onlara yaklaşmam. Onlar benim ilkelerime gelecek çünkü benim ilkelerim de değil Atatürk’ün ilkeleri" dedi.

Ardından Kocasakal 17 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

"ADALETİN, HUKUKUN EGEMEN OLMASI DİLEĞİYLE..."

Kullanmış olduğu oyunun demokrasi getirmesini dilediğini belirten Mahmut Tanal ise, "Ülkede adaletin, hukukun egemen olması dileğiyle oyumu kullanıyorum" diye konuştu.

DHA