İSTANBUL'DA FIRTINA YIKTI GEÇTİ !

İSTANBUL'DA FIRTINA YIKTI GEÇTİ !

İstanbul'da fırtına etkili oldu .Beyoğlu'nda bir inşaat yapımında kullanılan iskele çöktü.

İstanbul'da etkili olan fırtına nedeniyle büyük bir faciadan dönüldü. Beyoğlu Cumhuriyet Caddesi üzerinde devam eden bir inşaatın iskeleleri çöktü. Kaza sonucu biri çocuk beş kişi yaralandı.

Aniden başlayan fırtına, Divan Otel'inin ve Gezi Parkı'nın karşısında bulunan, Taksim Elmadağ'da yapımı devam eden inşaatın iskelelerini uçurdu. O esnada seyir halindeki dört araç iskelelerin altında kaldı. Şu an itibariyle kaza yerine kimsenin girmesine izin verilmiyor. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kaza sonucu biri çocuk, beş kişi şekilde yaralandı. Taksim'den Şişli yönüne trafik tamamen kapatıldı.

Kazanın ardından Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan ağaçların büyük bir faciayı engellediği görüldü. Caddede bulunan ağaçlar, devrilen iskelelerin Tarlabaşı'ndan gelen tünelin çıkışına düşmesini engelledi. Eğer çöken iskele tünel çıkışına düşseydi onlarca araç enkaz altında kalacaktı.

İtfaiye ekipleri çalışmaları sürdürüyor. Çevik Kuvvet ekipleri de güvenlik kordonu çekti.

ÇÖKEN İSKELEDEN İLK GÖRÜNTÜLER - FOTO GALERİ
 

MERTER'DE DE UÇTU

Merter'de bir inşaatın tahta levhaları araçların üzerine uçtu. Onlarca araç zarar gördü. Merter Yanyolu trafiğe kapalı.

TAHTA LEVHALAR ARAÇLARIN ÜZERİNE DÜŞTÜ - TIKLA İZLE

26060290.jpg

SULTANEYLİ'DE İNŞAATIN PARAVANI UÇTU: 2 YARALI

Sultanbeyli'de fırtına bir inşaatın paravanlarını uçurdu; ilk belirlemelere göre 2 işçi yaralandı.

230920141644570952982_2.jpg

DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİ DE İPTAL !

İDO, İstanbul’da etkili olan fırtına nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.
İstanbul’u etkisi altına alan fırtına ve yağış hayatı olumsuz etkiledi. İDO (İstanbul Deniz Otobüsleri), fırtına nedeniyle bazı seferlerini iptal etti. İDO’nun iptal ettiği seferler şöyle;
“23-09-2014 15:00 Kadiköy-Yenikapi-Armutlutk-Armutlu-Bursa Deniz Otobüsü
23-09-2014 18:30 Bostanci - Yenikapi - Bandirma Deniz Otobüsü
23-09-2014 18:40 Kadikoy-Yenikapi-Bursa Deniz Otobüsü
24-09-2014 07:30 Bandirma - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü.”

BUDO SEFERLERİ DE İPTAL

Bursa ile İstanbul arasında karşılıklı işletilen Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 15.00'teki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 15.30'daki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) ve İstanbul (Kabataş)-Armutlu (İhlas) seferleri, olumsuz hava koşulları yüzünden gerçekleştirilemedi.

 BUDO'nun saat 17.00'de Armutlu (İhlas)-Bursa (Mudanya), 17.30'da Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) ve 18.00'de İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferleri de yapılamayacak.

 Bu arada, saat 17.00'de Haliç-Gemlik ve 18.00'de Gemlik-Haliç deniz uçağı seferleri ise iptal edildi.


FIRTINA UÇAK SEFERLERİNİ DE ETKİLEDİ

Marmara bölgesini etkisi altına şiddetli fırtına uçak seferlerini de etkiledi.

Yaklaşık saatte 70 Km hızla esen fırtına nedeniyle, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kısa pist olarak adlandırılan 05/23 pistini kullanamadıklarını belirten Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri kısa süreli gecikmeler yaşandığını söylediler.

DHMİ yetkilileri iniş ve kalkışlarda Yeşilköy-Sefaköy istikametindeki 17/36 pistinin kullanıldığını belirterek, “Kısa pistte fırtına nedeniyle şiddetli yan rüzgar var. Bu nedenle Sefaköy istikametindeki sağ ve sol pistleri kullanıyoruz” dediler

Bu arada fırtına nedeniyle havada yakıt kritiğine giren Hamburg, Frankfurt, Bakü, Düsseldorf, Atina ve Seul'den İstanbul’a gelen THY uçakları, Atatürk Havalimanı’na inemedi, başka havalimanlarına yönlendirildi.