İşte karşınızda Türk torpidosu: TORK !

İşte karşınızda Türk torpidosu: TORK !
Güncelleme:

ASELSAN, Torpidoya Karşı Savunma Torpidosu’nu (TORK), ilk defa sergileyecek.

Milli olarak geliştirilen, özgün donanım ve yazılıma sahip TORK ile gemiler denizlerde daha güvenli seyir yapacak.
Dünyanın en büyük 4 savunma sanayi fuarından biri konumundaki IDEF, 5-8 Mayıs’taİstanbul’da gerçekleştirilecek. Fuarda yeni savunma sanayi ürünleri de görücüye çıkacak.Aselsan tarafından geliştirilen TORK da fuarda ilk kez sergilenecek.

Denizaltılar ve su üstü gemileri için torpido tehdidine karşı en etkin savunma soft-kill (fonksiyonel imha) ve hard-kill (fiziksel imha) yöntemlerinin birlikte kullanılması ile sağlanıyor.

TORK, su üstü gemilerine karşı atılacak lan akustik güdümlü, tel güdümlü, güdümsüz ve dümen suyuna güdümlü torpidoları imha etmek amacıyla geliştirilen bir anti-torpido özelliği taşıyor.

TORK, platforma yaklaşan torpido tehdidine hassas şekilde yaklaşarak mesafe ve yönü ölçüyor. İmha mesafesine gelindiğinde de patlayarak tehdidi etkisiz hale getiriyor.

TORK’un temel özellikleri ve sahip olduğu avantajlar şöyle sıralanıyor:

“Su üstü gemilerinin torpido tehdidine karşı savunma etkinliğini artırıyor. Tüm torpido tiplerine karşı etkili. Özgün ve güncel tasarıma sahip. Denizaltılara kolay adapte ediliyor. Akustik fonksiyonel imha karşı tedbir sistemleriyle  entegre çalışabiliyor.”