Kamu Yararına Teknoloji Konferansı

Kamu Yararına Teknoloji Konferansı

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Katsumata:

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Takahiko Katsumata, bilgi ve iletişim teknolojilerinin, toplumsal ve ekonomik faaliyetlerin temeli olduğunu belirterek, "Sadece ekonomik büyümeye değil, toplumsal konuların çözümüne de katkıda bulunan bir araçtır" dedi.

Katsumata, Fujitsu Türkiye’nin evsahipliğinde JW Marriott Otel'de düzenlenen 6. Kamu Yararına Teknoloji Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 125 yıl öncesine dayandığını ifade ederek, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin, iki yıl önce Türkiye'ye iki kez resmi ziyarette bulunduğunu anımsattı. 

Kasım ayında Antalya'da yapılacak G20 Liderler Zirvesi'ne Başbakan Abe'nin katılmasının planlandığını aktaran Katsumata, "Böylelikle ilişkilerimizdeki ilerleme aralıksız devam edecektir" diye konuştu.

Japonya'dan Türkiye'ye yapılan doğrudan yatırımın 2013'te 494 milyon dolar olduğunu belirten Katsumata, Türkiye'de faaliyet gösteren Japon firmalarının sayısının 200'e ulaştığını, yatırım miktarının istikrarlı bir şekilde arttığını söyledi. 

Takahiko Katsumata, iki ülkeye önemli ölçüde kar sağlayıp, iki ülkenin ekonomik ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunacak Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın imzalanması amacıyla iki kez müzakere toplantısı düzenlendiğini anlattı.

Toplumsal ve ekonomik faaliyetlerin temeli olan bilgi ve iletişim teknolojilerinin sadece ekonomik büyümeye değil, tüm toplumsal konuların çözümüne de katkıda bulunan bir araç olduğuna dikkati çeken Katsumata, "Fujitsu, Türkiye'ye verdiği toplam zararın 1,5 milyar dolar olduğu söylenen usulsüz sigortalılık problemini çözmek için avuç içi damar tanıma sistemini başlatmıştır" diye konuştu.

- "Fujitsu olarak inovasyon ortağınız olmaya hazırız"

Fujitsu Türkiye Genel Müdürü Selda Bağdat Bahadır da Fujitsu'nun Japonya’nın en büyük, dünyanın ise dördüncü Bilgi Teknoloji servis sağlayıcısı olduğunu belirtti. Bahadır, Fujitsu’nun temel prensibinin, teknolojiyi yaşamlara uygulayarak değer yaratmak olduğunu ifade etti.

Fujitsu olarak en büyük önceliklerinin, “insan” ve dolayısıyla da “insan odaklı inovasyon” olduğunu söyleyen Bahadır, "Müşterilerimiz ve iş ortaklarımız, bizim iş yapış biçimimizin bir yansımasıdır" dedi.

Teknolojinin müthiş bir süratle geliştiğine dikkati çeken Bahadır, teknolojinin yaşantının her aşamasındaki varlığıyla muazzam bir değişimin etkeni haline geldiğini kaydetti.

Fujitsu olarak müşterileri ve toplumu bu değişimin bir parçası haline getirmek için çalıştıklarını dile getiren Bahadır, "Çünkü teknoloji şirketlerinin, insanların gelişen dünyayla olan bağlantısını sağladığına inanıyoruz ve bu bağlantıyı daha da güçlendirmek için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Pek çok alanda sağlanan büyüme ve elde edilen başarıların, Fujitsu’nun da dikkatini çektiğini anlatan Bahadır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bağlamda Fujitsu, Japonya dışında yatırım yapılacak 10 ülkeden biri olarak Türkiye’yi seçti. Bu karar bir anlamda Türkiye’nin WEMEIA bölgesinin yıldızı parlayan ülkelerinden biri olduğunun da kanıtı. Yatırım yapılacak diğer ülkeleri sıraladığımda Türkiye’nin Fujitsu Global için ne ölçüde önemli olduğu daha iyi anlaşılacaktır. Türkiye ile birlikte yatırım yapılacak diğer ülkeler İspanya ve Portekiz’i içine alan İber ülkeleri, Hollanda, Fransa, İtalya, Benelüks ülkeleri, Polonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Hindistan olacak."

Bu kararla Fujitsu’nun “insan odaklı inovasyon” anlayışının öneminin, bir kez daha ortaya çıkacağını dile getiren Bahadır, hem Türkiye adına hem de evrensel anlamda insan odaklı teknolojilerin geliştirilmesinin gerektiğini söyledi.

Teknolojinin, toplumun daha refah yaşayacağı, kurumların daha verimli çalışabileceği şekilde hizmet etmesi gerektiğini ifade eden Bahadır, "Bu bakış açısı çerçevesinde, yaşamımızda değdiğimiz her başlıkta Fujitsu olarak inovasyon ortağınız olmaya hazırız" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı