KKTC Cumhurbaşkanı'ndan Erdoğan'a jet yanıt

KKTC Cumhurbaşkanı'ndan Erdoğan'a jet yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı'na ''ağzından çıkanı kulağın duysun'' dedi, o sırada canlı yayında olan Mustafa Akıncı'dan anında yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt'e hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaparken KKTC'nin yeni cumhurbaşkanı hakkında sert ifadeler kullanınca o sırada CNNTürk'te canlı yayında olan Mustafa Akıncı'dan jet yanıt geldi.

Mustafa Akıncı CNNTürk'te canlı yayındayken çok ilginç bir tesadüf oldu. Erdoğan canlı yayında Mustafa Akıncı'dan bahsedince ortam sıcaklaştı.

Saynur Tezel'in CNN Türk'te yayınlanan "Günlük" programına konuk olan Akıncı'nın açıklamalarından satır başları:

Valla ben şunu söylemek istiyorum. Dün sonuçlanan seçimler benim programımı düşüncelerimi ve sizlerle paylaştıklarımı halkıma anlatarak, halkımın onay verdiği düşüncelerdir.

Neden rahatsız olunuyor, iki kardeş ilişkisinden onu anlamakta zorlandım bir an için. Bu yavrunun büyümesini istemiyor mu Türkiye? Biz hep yavru mu kalalım? ayakta durmasını beceremeyelim mi? Artık yetişkin bir insan olmayalım mı?

48+59.jpg

SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM

Ben ne söylüyorsam o söylediklerimin arkasındayım. Ben sadece kulaklarımla duymuyorum, vicdanımla da hissediyorum. Yüreğimle de söylüyorum, beynimle de söylüyorum.  Düşündüklerimdir dilime vuranlar ve doğru olandır. Bu doğru olanlar yanlız kıbrıs türk halkı için doğrular değildir, türkiye ililişkilerim

Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığımın ilk gününde, böyle bir tartışmanın içine çekilmekten mutlu olduğumu söyleyemem. ama sayın Erdoğan bizim hakkımızda bir takım konular dinlemiş, bazı şeyler anlatılmış. O düşüncelerle bu şekilde konuştu herhalde. Ben Türkiye ile ilşkiyi istemeyen, bu konuda herhangi bir şekilde türkiye'yi dışlayan bir söylemde bulunmadım bugüne kadar.

Tam tersine sağlıklı ilişkiden bahsettim, doğru olanda budur dedim. Ama belli ki bu konuda farklı yaklaşımlar var. bunları otururuz değerlendiririz. Ama şu da bilinmelidir ki kıbrıs türk halkı, elbette anavatan sevgisini yüreğinde taşımaya devam edefektir. ancak bu topraklarda da artık rum toplumuyla başedebilme adına, kendi kimliğini kanıtlamak adına, yavruluktan bebeklikten kurtulup ayaklarının üzerinde durmak zorundadır.

Ben bunun aslında Türkiye'nin de yararına olduğunu ısrarla söylüyorum. Kıbrıs  Türk toplumunu, sürekli olarak bir yavru olarak görmenin doğru bir siyaset olmadığı kanaatindeyim. Burada bir devlet var. bu devleti de türkiye de tanıyor. Anavatan, yavru vatan söylemi yüreklerde olması gereken söylemdir. Ama iki eşit ilişki, ilişkiler küçüklükle büyüklükle ölçülmez. Bir devletimiz var, bir varlığız biz burada. Bu varlığın artık kimliğiyle kişiliğiyle türkiye tarafından tanınmasını istiyoruz.

TÜRKİYE DÜŞMANI YOK

 Bizi daha ilk günümüzden kimse yanlış yere oturtmasın. Burada bir Türkiye düşmanı yoktur. Türkiye'nin esenliğini isteyen AB içinde yer almasını isteyen, çok daha demokratik güçlü bir ülke olmasını isteyen birisi var.

Türkiye'nin Kıbrıs'ta hem garantör olarak, hem de yakın ilişki içinde olmasını bilen birisi var. Güney ile ilgili ilişkilerde 10 yıl önce Annan Planı fırsatı yitirildi. Ama günün sonunda yeni bir dönem başlıyor. Birbirimizi suçlayarak bir yere varamayız. Yeni bir dönem başlıyor, Rumlara da bu fırsatı vermemiz lazım. Onlar da hatalarını gözden geçirsinler.

SAYIN ERDOĞAN HATTAYMIŞ

Sayın cumhurbaşkanı Erdoğan şu anda hattaymış, arkadaşlar not ilettiler. Zaten programın sonuna geldik. Cumhurbaşkanı ile konuşacağım şimdi. Ona da duygularımı ileteceğim. Gereksiz hassasiyetlere gerek yok. Türkiye ile sağlıklı şekilde yürüyeceğiz.