Mahir Kaynak: ''Bu bir tasfiye operasyonudur''

Mahir Kaynak: ''Bu bir tasfiye operasyonudur''

Emekli MİT'çi Mahir Kaynak'a göre Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması bir tasfiye operasyonu.

Eski MİT Daire Başkanı Mahir Kaynak, ifade davetini “Hakan Fidan’ı tasfiye operasyonu” olarak niteledi.

Evvela MİT Müsteşarı Fidan’ın neyle itham edildiğine bakılması ve “bu adam bunu niçin yapar” diye sorulması gerektiğini belirten Kaynak “Bir işi yapmanız için bir beklentiniz olur. Ya Kürtsünüzdür, Kürtlere hizmet için yaparsınız, bu değil, ya da daha büyük bir mevki verilecektir, bu da değil, Büyük bir maddi imkan mı, onu da zannetmiyorum. İfadeye çağrılması için bir sebep bulamıyorum” dedi.

Uludere istihbaratçısıyla çözülür

MİT Müsteşarı’nın tasfiye edilmesini hedefleyen büyük bir güç bulunduğunu ve ifadeye çağırma işleminin Fidan’ı tasfiye operasyonu olduğunu vurgulayan Mahir Kaynak, “MİT’e yönelik ithamlar sadece KCK’yla sınırlı değil. Uludere saldırısına da MİT istihbaratının yol açtığı ileri sürülüyor. Eğer 34 kişinin öldürülmesinde rol oynayan bulunursa, Fidan’a da bu operasyonu yapan bulunur, operasyonu yapan güç aynı. İstihbaratı vereni bulamadık. Uludere’yi örneğin İsrail yapmışsa Fidan operasyonunu da o yapmıştır” dedi.

Operasyon, istihbaratı verenlerin işi

Fidan’ın göreve gelmesinin ardından MİT’in operasyonlarını Türkiye dışında aktifleştirmeyi hedeflediğinin altını çizen eski MİT yöneticisi Kaynak, “Türkiye’nin bölgesinde güçlenmesini istemeyen taraflar vardır. O güç Fidan’ı hedef almış olabilir. O güç MİT eskisi gibi kendi sınırları içerisinde kalsın dışarıya bakmasın istiyor olabilir” tespiti yaptı. MİT’in Türkiye çevresindeki ülkelerin iktidarları veya muhalifleri ile biraya geldiğini hatırlatan Kaynak, Türkiye’nin bunu yapmasını istemeyen güçlerin olduğuna dikkat çekti.