Mardinde Kan Davalı İki Aile Barıştırıldı

Mardinde Kan Davalı İki Aile Barıştırıldı

MARDİN'de, 2 yıl önce bir kişinin öldürülmesi, 2 kişinin yaralanması nedeniyle aralarında husumet oluşan iki aile, DTK ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün araya girmesiyle barıştırıldı. Merkez Artuklu İlçesi'nde 14...

MARDİN'de, 2 yıl önce bir kişinin öldürülmesi, 2 kişinin yaralanması nedeniyle aralarında husumet oluşan iki aile, DTK ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün araya girmesiyle barıştırıldı.

Merkez Artuklu İlçesi'nde 14 Ağustos 2013'te bir kişinin öldürülmesi ve 2 kişinin yaralanması nedeniyle Bozkuş ve Amak aileleri arasında husumet oluştu. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve DTK Barış Komisyonu'nun çabaları ile barışmaya karar veren aileler için bir otelde barış yemeği düzenlendi. DBP ve HDP yöneticilerinin yanı sıra 5 bine yakın kişinin katıldığı barış töreni, Kuran okunması ile başladı. Daha sonra aralarında husumet bulunan Amak ve Bozkuş aileleri Kuranın altından geçerek el sıkışıp barıştı.

'KAN DAVASI BARIŞA VE DEMOKRASİYE ZARAR VERİYOR'

Yemek ardından aileler adına konuşan Derviş Amak ve Ferhan Bozkuş, aralarındaki husumetin son bulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ise, bölgenin, en çok ihtiyaç duyduğu dostluk ve kardeşliğin geliştirilmesiyle mutlu olunabileceğini söyledi. Türk, önemli ve hassas bir süreçten geçildiğini, bu süreçte kan davası ve husumetlerin halka, barışa ve demokrasiye zarar verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İki ailenin barış için büyük çaba sarf ettiklerini gördük. Kendilerini bir araya getirdik. Bugün bölgede DAİŞ saldırıları var. Kobanide, Şengalde saldırıları var. Yani bütün burada yaşayan Kürt, Arap, Süryani olmak üzere herkesin özgürlüğünü ve yaşamını elden almak isteyen bir saldırı ile karşı karşıyayız. Böyle bir dönemde ailelerimizin bir birlerini öldürmesi ve kan dökmeleri kadar gerçekten insanlık dışı bir durumdur. Bu konuda uyarılarımızı yaptık. Düşüncelerimizi ifade ettik. Tekrar tekrar iki ailemize ve bu barışa katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

FOTOĞRAFLI