Melikgazi Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesinden Estonya Ziyareti

Melikgazi Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesinden Estonya Ziyareti

Melikgazi Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, AB Bakanlığı, Gençlik ve Eğitim Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen, “Building Their Tomorrows Today! Sirocco!” isimli Comenius projesi kapsamında 1-11 Mart tarihleri ar

- Melikgazi Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, AB Bakanlığı, Gençlik ve Eğitim Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen, “Building Their Tomorrows Today! Sirocco!” isimli Comenius projesi kapsamında 1-11 Mart tarihleri arasında Estonya’nın Talin ve Parnu şehirlerine çalışma ziyaretinde bulunacak.

Ziyarete proje koordinatörü ve Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Murat Gençer ile 11. sınıf öğrencileri Sümeyye Kip, Simge Sığnak, Kübra Delibaş, Şahin Koçer, Mustafa Akbıyık ve Mehmet Ferhat Dost katılacak. Belirtilen tarihler arasında proje ortakları olan İngiltere, İspanya, İtalya ve Portekiz’den de öğretmen ve öğrenciler Estonya'daki çalışma ziyaretine katılarak ziyaretin çok uluslu bir ortamda geçmesine katkı sağlayacaklar. 10 gün sürecek ziyaret sırasında katılımcılar kendi ülkelerini, şehirlerini, kültür ve geleneklerini diğer ülkelerden gelen katılımcılara tanıtmanın yanı sıra Estonya tarihi, dili ve eğitim sistemini yakından tanıma fırsatı bulacaklar.

Proje Koordinatörü Murat Gençer, “Bu proje faaliyetleri ve uluslar arası hareketlilikler özellikle gençlerin dil gelişimine katkı sağladığı gibi, hem bizim gençlerimizin önyargılarının kalkmasına, hem de proje ortağı olan ülkelerden katılan gençlerin Türklere karşı olan ön yargılarının olumlu yönde değişmesine katkı sağlamaktadır” dedi.

Okulu temsilen 3 kız ve 3 erkek öğrenci ile birlikte Estonya’ya gideceklerini belirten Gençer, projenin önceki hareketlilikleri olan Portekiz, İspanya, İngiltere ziyaretleri ile Mayıs ayında yapılacak olan İtalya ziyareti sonrası okuldan toplam 14 öğrenci ve 12 öğretmenin proje kapsamında yurt dışına çıkmış olacağını, önümüzdeki yıllarda yurt dışındaki proje ortakları ile yürüttükleri çalışmaları arttırarak, okuldan daha fazla öğretmen ve öğrenciyi yurt dışına götürmeyi amaçladıklarını belirtti.