MHP'liler Almanya'da 3 teşkilatta çalışıyor

MHP'liler Almanya'da 3 teşkilatta çalışıyor

Ülkücü hareketin kendi arasında dahi anlaşamaması, Avrupa'da yaşayan milliyetçiler arasında tenkit konusu oluyor…

Dursun Boran'ın Haberi
MHP genel başkanı Başbuğ Alpaslan Türkeş'in vefatından sonra , bozkurtlar guruplara ayrılıp. Tefrikaya düştüler!

3 milyon Türk'ün yaşadığı Almanya'da 100 bin civarında çeşitli ülkücü dernek ve federasyonlara kayıtlı ülkücü var.

Alpaslan Türkeş zamanında 1970 de Türk Federasyonu adı altında ilk derneklerini kuran bozkurtlar, daha sonra ilk firesini vererek Avrupa Türk İslam Birliği (ATİP) i kurdular. Mehmet Ali Ağca davasında yurt dışında yargılanan Musa Serdar Çelebi'nin onursal başkanlığını yaptığı ATİP'in halen genel başkanı Fikret Ekin.

Bir müddet sonra Çelebi'nin liderliğindeki ATİP'de fire verdi. Burdan ayrılan gurup Büyük Birlik Partisi (BBP) ne yakın olan Avrupa Türk Kültür Dernekleri Birliği (ATB) yi kurdu.

Önce Nizami Alem Federasyonu ile teşkilat çalışmalarına başlayan , bu ekipteki bozkurtları uzun müddet başkanlığını Zülfü Canpolat yaptı. Nizamı Alemciler bir kaç ay öncede isimlerini değiştirip, Avrupa Türk Kültür Dernekleri Birliği ismini aldı. 17 bin üyesi bulunan eski adı nizamı alemci olan ATB'nin 2. başkanı iş adamı Binat Doğan bu bölünme ve 3 ayrı teşkilatta ülkücü hareket faaliyetleri için bakın ne diyor:

" MHP tabanı ve ülkücü camia aslında bu 3 ayrı federasyona karşı. Herkes tek çatı altında olup, güçleri birleştirmek istiyor. Ama Türkiye'de ne vakit MHP ve BBP birleşir. İktidara yürür. O vakit Almanya'da da durum değişik. Ülkücü hareket tek çatı , tek federasyon altında toplanır. Doğru olan da tek vücut olmaktır."

Resim'de: Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi ve müzakere tarihi verilmesi için , kısa adı ETU olan (European Turkish Union) sivil toplum hareketinde de görevli olan iş adamı Binat Doğan görülüyor.
Foto:dursunboran@hotmail.com