Norveç öğrencilere cep telefonunu yasakladı

Norveç öğrencilere cep telefonunu yasakladı
Güncelleme:

Norveç’te öğrencilerin sınıfa cep telefonu getirmesini yasaklayan okul sayısı giderek artıyor.

Norveç’te öğrencilerin sınıfa cep telefonu getirmesini yasaklayan okul sayısı giderek artıyor. Söz konusu uygulamayı destekleyenler de var şiddetle karşı çıkanlar da.

Eğitim, İskandinav ülkeleri için en önemli şeylerden biri. Bu yüzden daha kaliteli bir eğitim için sürekli çalışıyorlar. Bu kapsamda her geçen yıl yeni düzenlemeler hayata geçiliyor.

Bahar gazetesinin haberine göre Norveç’te son dönemde konuşulan konulardan biri ise; cep telefonlarının eğitim üzerindeki etkisi.

Bilindiği üzere özellikle son yıllarda neredeyse bütün öğrencilerin elinde bir akıllı telefon bulunuyor. Çok sayıda uzman bu telefonların çocukların okula ve derslerine konsantre olmasını engellediğini dolayısıyla da zararlı olduğunu savunuyor. Bu görüşler üzerine harekete geçen Norveç’te ise çok sayıda okul öğrencilerin sınıfa cep telefonu getirmelerini yasakladı.

"ÖĞRENCİLER BURAYA ÖĞRENMEK İÇİN GELİYOR"

Yasağı uygulayan okullardan biri  Giske şehrindeki Sandnes okulu. Okul yetkililerinden Nils Gudmund Devold Midtun Norveç’in TV2 Televizyonu’na yaptığı açıklamada, ”Öğrenciler buraya öğrenmek için geliyor. Telefona ihtiyaçları yok" dedi.