Erdoğan havalimanında halka seslendi

Erdoğan havalimanında halka seslendi

Başbakan Erdoğan'ı Türkiye'ye dönüşünde çok sayıda AK Partili karşıladı. Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda bir konuşma yaptı.

HABER3.COM / ÖZEL
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "baş belası" ilan ettiği sosyal medyada örgütlenen AK Partili seçmenler Başbakan Erdoğan'ı karşılamak için Atatürk Havalanı'na akın etti.
Binlerce kişi AK Parti'den gelen "Karşılama yapılamayacak' açıklanmasına rağmen havalimanının yolunu tuttu.  

Kuzey Afrika gezisinden yurda dönen Başbakan Erdoğan, kendisini karşılamaya gelen kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı.

İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları:

Çok değerli yol arkadaşlarım, ekranları karşısında izleyen vatandaşlarım hepinizi hasretle muhabbetle selamlıyorum.

 Bu saatte, bir İstanbul gecesinde, muhteşem bir coşkuyu işte bu heyecanı bizlere yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum.

Bu gece yalnızca sizleri değil Türkiye Cumhuriyeti'nin her köyünde her şehrinde nefes alan canları can kardeşlerimi selamlıyorum.

Erdoğan'ın sözleri "Dik dur eğilme Türkiye seninle" sloganlarıyla bölünüyor.

Seccadesinin üzerinde diz çökmüş, rabbinin huzurunda mırıl mırıl dua eden anneleri, nineleri, bacılarımı selamlıyorum.

Ekmeğini katık etmiş çiftçi, köylü tüm işçi, tüm emekçi kardeşlerimi selamlıyorum.

Türkiye kadar büyük, Türkiye kadar vakur Türkiye kadar ağır başlı genç kardeşlerimi selamlıyorum.

Şu anda İstanbul'dan İstanbul'un kardeşi Saray Bosna'yı Bakü'yü Beyrut'u Kahire'yi Üsküp'ü Bağdat'ı Şam'ı Ramallah'ı Mekke ve Medine'yi selamlıyorum.

Elbette İstanbul'u tekrar tekrar selamlıyorum. Her semtiyle her mahallesiyle her sokğaıyla yürekten selamlıyorum.

Bugün sizlere uzak diyardaki kardeşlerimden selamlar getirdim. Sizden Fas'taki kardeşlerimin selamlarını getirdim. Sizlere Cezayir'deki kardeşlerimin selamını getirdim, sizlere Tunus'tki kardeşlerimin selamını getirdim.

Değerli kardeşlerim Allah kardeşliğimizi, birliğimizi, dayanışmasını, muhabbetimizi daim etsin inşallah. Oradaki kardeşlerimiz, hep şunu söylediler "bunların hepsi geçer" dediler. Çünkü size inanıyoruz dediler.

 Yunus Emre diyor ki Benim burda kararım yok, Ben burdan gitmeye geldim, Bezirgânım, mallarım çok Alana satmaya geldim..

Biz hiçbir zaman gönüller kırmanın tarafı değil, gönüller yapmaın tarafı olduk. Ama dik durduk dikte etmedik. Bizim kavgayla işimiz olmaz, bizim çatışmayla işimiz olmaz bizim vurup kırmayla yakıp yıkmakla kırıp dökmekle işimiz olmaz. Kardeşlerim biz yapmayı biliriz. bugüne kadar da yaparak üreterek inşaa ederek Türkiye'yi büyütterek bu günlere geldik. Şimdi altını çiziyorum "faiz lobicilerine karşı" buraya geldik.

Ve bir faiz lobisi şu anda borsada bizi tehdit edeceğini zannediyor. Şunu bir defa çok iyi bilmeleri lazım. Bu milletin alın terini onlara yedirtmeyeceğiz.

Biz bu günlere Türkiye ekonomisini büyüterek geldik. Bizim karşımıza geldikleri zamaqn sizin karşınızda 5 kat zengin olduk diyenler bugünlerde bizle uğraşmaya başladılar.

Biz buraya insanımızı yücelterek geldik. Artık Türkiye'yi Türk insanını konuşuyor. Böyle bir dönemde nereden çıktı bu işler ? Değerli kardeşlerim biz bugünlere sabreden zafere ulaşır diyerek geldik.

Herkes şunu bilsin biz Türkiye'yi kardeşlikle büyüyterek, kardeşliği yücelterek buraya geldik. 76 milyoun hiçbir ferdini ayırt etmedik. Kardeşlerim birileri diyor ki "Başbakan %50'nin başbakanı olduğunu söylüyor" elinize dilinize dursun. Biz bugüne kadar 76 milyonun hizmetkarı olduğumuzu söyledik. Türkiye'nin en batısından en doğusuna kadar ayırt etmeden hizmet götürdük. Bugüne kadar hizmet görmeyen düşünün bir Hakkari2de 10 yıl önce havaalanı açılacak dense kim inanırdı ?

Şırnak'ta havaalanı açılacak dense kim inanırdı ? Geldik 26 havaalanı vardı şimdi 50'ye ulaştık. Fakat bizim karşımıza dikilenler bu hizmetler için değil bu hizmeti kimler yapıyor onun için dikildiler. AK Parti yapıyor. AK Parti iktidarı yapıyor. Öyleyse bizim birşeyler yapıp sandıkta başaramadığımızı sandık dışı yollarla başaralım dediler. Ve bir de malesef.. Sevgili kardeşlerim kimsenin etnik köken, meshebi, düşüncesi bizim nezdidimizde ötelenmiş değildir. Çünkü biz bu milletin. %50'nin demiyorum 76 milyonun efendisi değil hizmetkarıyız.

Biz birlikte Türkiye'yiz, biz biriz, kardeşiz.

Değerli kardeşlerim Türkiye'de yaşanan hadiseleri bütün tarafsızlığımızla okuruz analiz ederiz değerlendiririz ondan sonra da adımımızı atarız. AK Parti'nin başarısı gerginlik kutuplaşma çatışma değildir. Ancak şunu bilmeleri lazım. Biz Asım'ın nesliyiz.

Ne diyor Akif zulmü alkışlayanın gelenin keyfi için Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Biri ecdadıma saldırdımı, hatta boğarım. Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum! Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim, Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim! Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım. Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım! Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu..

Sevgili kardeşlerim biz nasıl demokrasiye seçime milli iradeye saygılısıysak herkesten çok haklı olarak bize de saygılı olmalarını istiyoruz. Ve biz biz yola çıkarken birşey söyledik. Hedef ileri demokrasi dedik. Bunu başaracağız.

Kardeşlerim emaneti veren millettir. Emaneti alacak olan sadece millettir. Millet dışında kimse gelip de bu emanete el uzatamaz. Sandık dışında kimse bu emanete kastedemez. 10.5 yıl geçti. Bu emaneti kutsal bildik. Canımız gibi koruduk. Bundan sonra da canımız gibi korumaya devam edeceğiz.

Hiç kimsenin bu ülkenin demokrasiye kastetmesine vandallıkla yakıp yıkmasına şehirlere, kamu mallarına insanımıza zarar vermesine göz yumamayız.

Şimdi Gezi Parkı'nda sayısı 15'e bile varmayan ağaç için yapıldığı söylenen gösteriler 3 kayıp bıraktı. 2 gencimiz hayatını kaybetti. 1 başkomiserimiz şehit oldu.

Kardeşlerim bu gençlerin ölümü ne kadar önemliyse benim polisimin ölümü şehadeti de en az onlar kadar önemlidir. Bu polis kimin polisi ? Neyin görevini yapıyor ? Bu ülkede can güvenliğimizi sağlamak için görev yapıyor. Yeri geliyor teröristin, anarşistin, vandalizmin karşısına dikiliyor.

Ne diyorlar polisi çekin. Ne olacak ? Burası yol geçen hanı değil...

Bu ülke Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Kamu kurumlarına varıncaya kadar sivil vatandaşlarımızın araçlarına varıncaya kadar insana varıncaya kadar herkese saldıranlara karşı polisimiz görevini yapmıştır. Yeri gelmiş aşırı güç kullanmış olabilir. Onunla ilgili talimatı verdiğimizi söylemiştik. Fakat kimsenin bunlar üzerinden bize saldırmaya da hakkı yoktur.

Kardeşlerim bakınız. Başkomiserimizin daha doğmamış bebeği anne karnında yetim bırakıldı. Çoğu polis şehirler yağmalandı, dükkanlar yağmalandı.

Bunlar Türk Bayrağı'nı yakacak kadar azgınlaştı. Bunlar Türk bayrağını yakacak kadar haysiyetsizleştiler. Gazeteciyim diyerek, sanatçıyım diyerek, siyasetçiyim diyerek, son derece sorumsuz bir şekilde hukuksuzluğu kışkırtmanın alasını yaptılar.

Samimi hissiyatla yola çıkan vatandaşlarımız bu hukuksuzluktan uzak durmalıdır. Bu kirli oyundan bu hukuksuz gösteriden kendisini ayırmalıdır.

Ne yaparsak hukukla yapacağız. Hep birlikte 76 milyon bunun karşısına dikleceğiz.

Ne yaparsak hukukla yapacağız. Hep birlikte 76 milyon bunun karşısına dikileceğiz. Ağır başlılık ve aklıselimden asla taviz vermeyeceğiz. Siz sokaklarda tencere tavayla dolaşanlardan değilsiniz. Bu gençlik elinde bilgisayarla dolaşanlardan olacak.

Siz mazlumların umudusunuz, örnek gençlersiniz. Siz mazlumların umudusunuz, örnek gençlersiniz. Siz büyük adımlara hedeflere koşacaksınız. Aldanmayacak, aldatmayacaksınız. Size teşekkür ediyorum. Türkiye'nin bütün gençliğini kucaklıyorum. Sevgili İstanbullular Türkiye'nin yükselişini hiçbir güç Allah'tan başka engelleyemez.

Şehit baş komiserimizi ve hayatını kaybeden iki gencimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsu, bahtımız açık olsun...

NOT: VANDALLIK
Vandallık veya akım olarak Vandalizm, bilerek ve isteyerek, kişiye ya da kamuya ait bir mala, araca ya da ürüne zarar verme eylemidir.

Vandal diye tanımlanan bir kişi; kırma, parçalama, yok etme, kesme, yakıcı madde atma, boya atma yoluyla sonucunu bilerek, başkasının ya da kamunun sahiplendiği, önemsediği ve değerli bulduğu bir maddeye (örneğin, okul araç-gerecine, müzede sergilenen tarihsel bir yapıta, resim galerisindeki bir tabloya) zarar verir.

İŞTE HAVALİMANINDA İNMEDEN ÖNCE YAŞANANLAR

02:19 - Başbakan Erdoğan kurmaylarının arasına katılarak kameralara da poz verdi. Bu sırada kalabalık "kıskananlar çatlasın" sloganlarıyla Erdoğan'ı selamlıyor..

02:18 - Erdoğan "karşılama olmasın" talimatına rağmen, kurmaylarıyla birlikte AK Partililere el sallayarak karşılık veriyor. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da otobüsün üzerinde kalabalığı selamladı.

02:17 - Başbakan Erdoğan AK Parti otobüsünün üzerine çıkarak halkı selamladı. Otobüsün üzerinde AK Partili Bakanlar tam kadro Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında...

02:16 - Başbakan Erdoğan otobüse binerken "Telefonların ışıklarını görelim" anonsu dikkat çekti.

02:16 - "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları arasında Başbakan Erdoğan kalabalığa el sallayarak AK Parti otobüsüne bindi.

02:15 - Ve başbakan Erdoğan görüldü...

02:03 - Meydana fenalaşan bir kişi biraz önce sağlık ekiplerince Atatürk Havalimanı'nın içerisine alındı.

02:00 - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın korumalarının Atatürk Havalimanı kapılarına yöneldiği görüldü. Erdoğan'ın kapıya çıkması bekleniyor.

01:55 - AK Parti teşkilatı "karşılama yapılmasın" demişti ancak. görüntülerde AK Partili Bakanların tam kadro Atatürk Havalimanı'nda olduğu görülüyor.

screenshot001-005.jpg

01:46 - Erdoğan'ın uçağı iniş yaptı ancak henüz havalimanında görülmedi. Havalanındaki bekleyiş sürüyor.

01:45 - Atatürk Havalimanı'nda şu anda "Recep Tayyip Erdoğan" ve "Vur vur inlesin çapulcular dinlesin" sloganlarıyla bekleyiş sürüyor.

01:41 - Başbakan Erdoğan'ın havalimanında yapacağı konuşma hem kendisini bekleyen grup, hem de evlerinden takip eden vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

01:37 - Şu anda AK Parti otobüsünden AK Parti şarkıları çalıyor. Havaalanındaki AK Partililer de şarkılara eşlik ediyor.

01:35 - AK Parti otobüsünden "Başbakanımız dakikalar sonra bizimle birlikte olacak" anonsu yapılıyor.

01:35 - Atatürk Havalimanı'ndaki kalabalık şu sırada havayi fişeklerle Erdoğan'ın gelişini kutluyor.

01:35 - Şu anda Atatürk Havalimanı'nda büyük bir coşku yaşanıyor. Bir taraftan havaalanına akın eden İstanbullu AK Partililerin sloganları diğer taraftan ise AK Parti otobüsünden yapılan müzik yayını

01:35 - Başbakan Erdoğan'ın uçağı az önce Atatürk Havalimanı'na indi.

HAVAALANINDA MERAKLI BEKLEYİŞ

Uçağı 00.30'da İstanbul'a inecek olan Başbakan Erdoğan'ı Atatürk Havalimanı'nda AK Parti teşkilatıdan gelen "Karşılamayın" açıklamalarına rağmen binlerce partili karşılacak.

Erdoğan'ın ve Ak Parti İl teşkilatının özellikle bir karşılama istenmediği açıklamasına rağmen vatandaşlar Erdoğan'ın "baş belası" ilan ettiği sosyal medyada örgütlendi.

Kalabalık bir topluluk saat 00:30'da İstanbul'a inmesi beklenen Erdoğan'ı karşılayarak Gezi Parkı eylemlerine göndermede bulunacak.

GELMEYİN DEDİLER, OTOBÜS GETİRDİLER

Teşkilattan "Havaalanına gelmeyin", "Başbakan'ı karşılamayın" uyarılarına rağmen Atatürk Havalimanı'ndaki AK Parti otobüsü görenleri de şaşırttı.

screenshot009-001.jpg

 

 

ÇEVİK KUVVET VE TOMA HAZIR BEKLİYOR

Başbakan Erdoğan'ın Üsküdar Kısıklı'daki evinin önünde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Başbakanın evinin karşısındaki parkta 1 TOMA (Toplu Olaylara Müdahale Aracı) 2 çevik kuvvet otobüsü ve 1 adet itfaiye aracı bekletiliyor. Ayrıca Kısıklı'daki helikopter pistinde de çevik kuvvet polislerinin bekletildiği öğrenildi.

İSTANBUL'DA TRAFİK KİLİTLENDİ

Atatürk Havalimanı'na giden tüm yollar şu anda kilitlenmiş durumda. Birçok vatandaş havalimanına ulaşabilmek için araçlarından inip yürüyor.

Sürücülerinde otomobillerinde korna çalarak gruba destek verdiği görüldü.

Erdoğan'ı karşılamaya gelen vatandaşların sayısının artması üzerine Aksaray metro seferleri de uzatıldı.

Yapılan açıklamada 00.00'a kadar yapılan seferlerin bu gece 04.00'e kadar devam edeceği kaydedildi.

 

screenshot006-002.jpg

"AZINLIK ŞAŞIRMA SABRIMIZI TAŞIRMA"

Başbakan Erdoğan'ı bekleyen grup, "Azınlık şaşırma, sabrımızı taşırma", "Polise uzanan eller kırılsın", "Tayyip sana canımız feda" ve "Hepimiz polisiz, hepimiz kardeşiz" şeklinde sloganlar atıyor. 

screenshot007-002.jpg

POLİSE ÇİÇEK VERDİLER

Başbakan Erdoğan'ı beklemeye gelen bir grup da "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları atarak, polise çiçek verdiler.

screenshot008-002.jpg

"DURUŞUN ÇAKALLARI KORKUTUR"

Devlet Konuk Evi önünde toplanan vatandaşlar ellerinde "Menderes'i astılar, Özal'ı zehirlediler, Erdoğan'ı yedirmeyiz" ve "Heybetini gizli tut yiğidim, duruşun çakalları korkutur" yazılı dövizler taşıdılar.

AK Partililer Erdoğan'ı en son 2009'daki Davos çıkışından sonra İstanbul'da karşılamıştı. Sosyal medyada paylaşılan mesajlarda Davos karşılamasına da göndermeler yapıldı.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA KUŞ UÇURTULMUYOR!

İstanbul Atatürk Havalimanı'na inecek Başbakan Erdoğan ve karşılayacak kalabalık için güvenlik tedbirleri alındı.