Önce Cizre şimdi de Silopi

Önce Cizre şimdi de Silopi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki gün sabaha kadar süren sokak çatışmaları, Silopi’ye sıçradı.

Silopi’de gece başlayan sokak olaylarında PKK’nın gençlik ve asayiş yapılanması YDG-H üyeleri polisle çatıştı. Çıkan olaylarda bir kişi silahla karnından vurularak, bir kişi ise elektrik akımına kapılarak yaralandı. Olaylarda 25 yaşındaki Musa Azma karnına isabet eden kurşunla yaralandı. Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Azma’nın yoğun bakıma alındığı ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Mahsun Bilen’in de olaylar sırasında elektrik akımına kapılarak yaralandığı ifade edildi.

4. Cadde’de toplanan YDG-H üyeleri, İpek Yolu’na çıkarak yolu trafiğe kapatmak istedi. Göstericilere müdahale etmek isteyen polise, molotof bombası, taş ve havai fişekler atıldı. Polis eylemcilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde olaylar, ilçenin Yeşiltepe, Barbaros, Cudi, Başak ve Şehit Harunboy mahallelerine yayıldı. Olaylar sırasında zaman zaman gerçek silah sesleri duyuldu.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin yaralandığı olaylardan sonra dün de gerginlik devam etti ancak ilçe daha sakin bir günü geride bıraktı, esnaf ise kepenk indirdi. Polis muhtemel bir çatışmaya karşı çatışmaların yaşandığı Nur Mahallesi’ne hakim tepelerde Kobra tipi akrep ve zırhlı araçlarla nöbet tuttu. YDG-H tarafından Botaş Caddesi’nde kazılan çukurlarda, yaşları küçük bazı göstericiler PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan posterleriyle bekledi. Nur Mahallesi’nde HÜDA-PAR üyeleri ile PKK’nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) arasında çıkan çatışmada, HÜDA-PAR’a yakın olan Abdullah Deniz (65), YDG-H’li gruptan Yasin Özer (19) ve akşam saatlerinde nereden geldiği belli olmayan bir kurşunun hedefi olan Barış Dalmış (15) hayatını kaybetmişti. Çatışmalarda yaralananlardan durumları ağır olan Nedim Kültür, Hakim Budak ve Hekim Kasırga hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Cizre Devlet Hastanesi’nde ön otopsileri yapılan 3 kişinin cenazeleri, dün Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bir grup HDP ilçe binası önünde, ölenlerden YDG-H’li Yasin Özer’in cenazesinin Diyarbakır’dan getirilmesini bekledi.