ÖZDEMİRDEN HALK EĞİTİMİ VURGUSU

ÖZDEMİRDEN HALK EĞİTİMİ VURGUSU

Adana Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, halk eğitim merkezlerinin bir devlet kurumu olmaktan çıkıp, halkın ihtiyaçlarına cevap veren bir kurum kimliğine bürünmesinin zorunlu olduğunu söyledi. Özdemir, bugünkü tek sıkıntının kursiyer bulamamak olduğuna dikkat

Adana Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, halk eğitim merkezlerinin bir devlet kurumu olmaktan çıkıp, halkın ihtiyaçlarına cevap veren bir kurum kimliğine bürünmesinin zorunlu olduğunu söyledi. Özdemir, bugünkü tek sıkıntının kursiyer bulamamak olduğuna dikkat çekerek, artık öğretmenlerin kursiyer aramaması, vatandaşın gelip kurumun kapısını çalması gerektiğini vurguladı.

Adana'nın merkez ilçesi Yüreğir'de faaliyetlerini sürdüren Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi'nin son bir yıllık zaman diliminde yapmış olduğu çalışmalar, düzenlenen kermesle kamuoyuna sunuldu. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen törende konuşan Özdemir, Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da yaygınlaştırılan halk eğitim merkezlerinin önemine dikkat çekti. Halk eğitim merkezlerinin artık bir devlet kurumu olmaktan çıkıp, halkın ihtiyaçlarına cevap veren bir kurum kimliğine bürünmesi gerektiğinin altını çizen Özdemir, özellikle ev kadınlarının kendilerini bu merkezlerde geliştirme fırsatı bulması gerektiğini kaydetti.

Özdemir, "Halk eğitimlerin kapısını çalıp, 'biz şu konuda eğitim görmek istiyoruz' demelerini bekliyorum. Burası sıradan devlet daireleri değildir. Devlet burada sizden gelecek ihtiyaçların karşılanması için her türlü imkanı kullanacaktır. Tek sıkıntımız kursiyer bulmakta. Artık, öğretmenler kursiyer aramamalı, sizler gelip kapıyı çalmalısınız. Okuma-yazma bilmiyorsanız öğrenmek için kapımızı çalın. Çalın ki, biz size beklediğinizden daha fazlasını verebilelim" dedi.

Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bugüne kadar 84 farklı alanda toplam 398 kursun açıldığı bilgisini veren İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da, söz konusu kurslara da 4 bin 948'i kadın olmak üzere 7 bin 307 kişinin eğitim aldığını açıkladı. Gerek meslek edindirme, gerekse de mesleki ve çeşitli branşlardaki eğitimlerle birlikte halk eğitim merkezlerinin adeta 'büyük bir okul' olarak öne çıktığını vurgulayan Büyükfırat, özellikle ev hanımlarının merkezdeki kurslara büyük ilgi gösterdiğini, bunun da kendilerini sevindirdiğini dile getirdi.

ÖZDEMİR'DEN 'HALK EĞİTİMİ' VURGUSU

ÖZDEMİR'DEN 'HALK EĞİTİMİ' VURGUSU