Özgecan Aslan’ın Öldürülmesi

Özgecan Aslan’ın Öldürülmesi

Iğdır Gençlik Merkezi öğrencileri, Mersin’in Tarsus ilçesinde işlenen Özgecan cinayetine tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenlediler.Zübeyde Hanım Bulvarı’nda bulunan İnsan Hakları Evrensel...

Iğdır Gençlik Merkezi öğrencileri, Mersin’in Tarsus ilçesinde işlenen Özgecan cinayetine tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenlediler.

Zübeyde Hanım Bulvarı’nda bulunan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Anıtı önünde gerçekleşen basın açıklamasına Iğdır Yurtsever Öğrenci Derneği (I-YÖDER) üyeleri ve Iğdır Gençlik Merkezi öğrencileri katıldı. Burada bir açıklama yapan Gençlik Merkezi öğrencilerinden Medine Ağaoğlu, bu tür barbarca davranışların eğitimsizlik ve cahillikten geldiğini savundu. Ağaoğlu, “Yapılan araştırmalara göre 28 bin kadın şiddet görüyor. Bunlar sadece sesini duyuranlar. Susan nice kadınımız var. Özgecan’ın ölümü bu kadar gündem oluşturdu, oysa nice sessizliğini koruyan aynı sorunlardan muzdarip olan Özgecan’lar vardır. Bu barbarca davranış, eğitimsizliğin ve cahilliğin sonucudur” dedi.

Ağaoğlu, yeni Özgecan’ların katledilmemesi için gereken mücadeleyi vereceklerini belirterek, ”Biz kadınlar ve bizim gibi düşünen erkekler olarak 20 yaşında genç bir kadın olan Özgecan’ı vahşice katleden canilerden ve bu katliamları önlemeyen erkek egemen zihniyetten soracak hesabımız var. Çocuklarımızın çığlıklarına kulak tıkayan adalet sistemiyle mücadelemiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından sloganlar atan öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldılar.