Özgür medyaya destek, adliye önünden yankılandı

Özgür medyaya destek, adliye önünden yankılandı

Cihan Haber Ajansı (Cihan) Genel Müdürü ve Zaman Gazetesi Yazarı Abdülhamit Bilici, operasyon yapılan özgür medyaya destek için imza veren gazeteci, yazar ve aydınlara teşekkür etti. Bilici'nin İstanbul Adalet Sarayı önünde toplananlara bu...

Cihan Haber Ajansı (Cihan) Genel Müdürü ve Zaman Gazetesi Yazarı Abdülhamit Bilici, operasyon yapılan özgür medyaya destek için imza veren gazeteci, yazar ve aydınlara teşekkür etti. Bilici'nin İstanbul Adalet Sarayı önünde toplananlara bu isimleri tek tek okuması üzerine binlerce kişi, "Burada!" diye bağırdı.

Özgür medyaya yönelik 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınanlar için İstanbul Adalet Sarayı’ndaki protestolar sürüyor. On binlerce vatandaş, Türk bayrakları ile protesto gösterisine katılıyor. Abdülhamit Bilici de adalet sarayı önündeki vatandaşlara yerinde destek verdi. Burada vatandaşlara seslenen Bilici, “Türkiye’nin demokrasi mücadelesine sahip çıktığınız için, özgür medyaya sahip çıktığınız için hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Zaman gazetesi ve Samanyolu televizyonunun Türkiye’nin demokratikleşmesi için önemli bir görev üstlendiğine vurgu yapan Bilici, “Şu anki iktidar partisi darbe girişimleri ile, sıkıntılarla karşı karşıya geldiği zaman, parti kapatma meseleleri ile karşı karşıya geldiği zaman, biz yanında durduk. Şahit misiniz? Peki bu yapılanlar, Yayın Müdürümüz Ekrem Dumanlı’ya yapılanlar, Zaman gazetesine yapılanlar, Hidayet Karaca’ya yapılan muamele, demokrasiye, insanlığa, vicdan özgürlüğüne, fikir özgürlüğüne sığıyor mu? Sizin demokrasiden başka bir talebiniz var mı? Türkiye’nin en temiz insanları sizin hiçbir suçunuz yok. Siz hırsızlık yapmadınız, biz hırsızlık yapmadık. “ şeklinde konuştu.

‘2 KÖŞE YAZISI VE BİR HABERLE SUÇLADILAR’

Zaman Gazetesi Gelen Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın gözaltına alınmasına, kendisine yöneltilen suçlamalar dikkat çeken Bilici, şunları söyledi: “Bize hiçbir suç bulamadıkları için, yayın yönetmenimizle ilgili suçlama 2 tane köşe yazısı ve bir tane haber. Biz bizim karşı karşıya kaldığımız sıkıntıdan dolayı üzgün değiliz. Türkiye’nin canımız kadar sevdiğimiz ülkemizin bütün dünyada rezil edilmesine içimiz yanıyor. Türkiye buna layık değil, buna itiraz ediyoruz. Buradaki insanlar hukuk istiyorlar, demokrasi istiyorlar, vicdan özgürlüğü istiyorlar ve başka hiçbir şey istemiyorlar. Şuna inanın; yalnız değilsiniz. Yalnız olmayacaksınız. Bütün dünya bu sesi duyuyor. Bütün dünya sizin bu demokrasi ve hukuk mücadelenizin yanında. Türkiye’deki bütün demokrat kalemler ve demokrat vicdanlar da sizin yanınızda. Bazıları sesini çıkaramıyor çünkü atmosfer cesaret istiyor. Mangal gibi yürek istiyor.”

İMZA KAMPANYASINA KATILANLARIN İSİMLERİ

İmza kampanyasına katılanlara teşekkür eden Bilici, bu kişilerin ismini tek tek okudu. Adliye önündeki binlerce vatandaş da her isimden sonra ‘Burada’ diye karşılık verdi.

Bilici’nin okuduğu isimler şöyle: Doğan Akın, Ayhan Aktar, Murat Aksoy, Mustafa Akyol, Ahmet Turan Alkan, Şahin Alpay, Mehmet Altan, Ergun Babahan, Hayko Bağdat, Erhan Başyurt, Yavuz Baydar, Ali Bulaç, Hasan Cemal, Orhan Kemal Cengiz, Utku Çakırözer, Reha Çamuroğlu, Cengiz Çandar, Yasemin Çongar, İhsan Dağı, Can Dündar, Neşe Düzel, Emine Uçak Erdoğan, Mustafa Erdoğan, Doğa Ergil, Dengir Mir Mehmet Fırat, Ümit Fırat, Şebnem Korur Fincancı, Kazım Güleçyüz, Kadri Gürsel, Nazlı Ilıcak, Yılmaz Karakoyunlu, Ümit Kardaş, Ferhat Kentel, Suat Kınıklıoğlu, Levent Köker, Mustafa Kuleli, Perihan Mağden, Nuray Mert, Metin Münir, Joost Lagendijk, Yılmaz Odabaşı, Turgay Oğur, Turgay Olcayto, Ünal Tanık, Tarık Toros, Pınar Türenç, Mümtaz'er Türköne, Erkan Saka, Derya Sazak, Atilla Sertel, Nevval Sevindi, Cafer Solgun, İrfan Sönmez, Ceren Sözeri, Ufuk Uras, Cemal Uşşak, Ahmet Ümit, Zeynep Tanbay, Hilmi Yavuz, Mustafa Yeşil, Şanar Yurdatapan, Amberin Zaman.

CİHAN