Pkk'ya Jeneretör Ve Mazot Götüren 3 Kişi Tutuklandı

Pkk'ya Jeneretör Ve Mazot Götüren 3 Kişi Tutuklandı

TUNCELİ'de yol kontrolü yapan jandarma ekiplerinin, şüphelenerek durdurdukları iki araçta yaptıkları aramalarda PKK'nın dağ kadrosuna teslim edilmek üzere...

TUNCELİ'de yol kontrolü yapan jandarma ekiplerinin, şüphelenerek durdurdukları iki araçta yaptıkları aramalarda PKK'nın dağ kadrosuna teslim edilmek üzere 3 jeneretör ve 400 litre yakıt ile 1 tabanca ele geçirdi.
Örgütün dağ kadrosuna malzeme taşınacağı ihbarı alan jandarma ekipleri, önceki gün Tunceli-Pülümür Karayolu'nun Karakoç yol ayırımında 06 AG 0023 ve 23 AD 460 plakalı iki aracı durdurdu. Araçlarda yapılan ayrıntılı aramada, bağajlarda 3 jeneretör ve bidonlarda toplam 400 litre yakıt ile Browning marka 1 tabanca, bu tabancaya ait 9 mm çapında 40 mermi ile 7.65 mm çapında 19 tabanca mermisi ele geçirildi.
Araçlarda bulunan Elazığ ve Bingöl nüfuslarına kayıtlı A.E., N.C., Y.K. ve Y.S. jandarma tarafından gözaltına alındı. Dün gece sorguları tamamlanan 4 şüpheli, akşam geç saatlerinde çıkarıldıkları savcılıkta ifade verdi. İfadeleri alınan 4 kişiden 1'i serbest bırakılırken, 3 zanlı tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. 3 zanlı, PKK'ya yardım ve yatıklık ettikleri, örgüte malzeme temin etme suçunu işledikleri gerekçesiyle tutuklanarak Tunceli Cezaevi'ne konuldu.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı