Roket mermisini bırakıp kaçtı !

Roket mermisini bırakıp kaçtı !

Bitlis'te uzun namlulu ve roketatarlı saldırıda düzenleyen PKK'lılar roket mermisini olay yerinde bırakarak kaçtı.

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü binasına roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenleyen PKK'lı teröristler roketatar mühimmatını olay yerinde bırakıp kaçtı. Emniyet binasına atılmak istenen bir roket mermisinin vatandaşa ait işyerine isabet etiği, çıkan çatışmada yaralanan PKK'lının ise lüks araçla olay yerinden kaçırıldığı belirtildi.

30660487.jpg

Bitlis Valiliği, dün saat 23.15'de Selçuklu Mahallesi Yukarı Çarşı mevkiinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına yapılan saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bölücü terör örgütü mensuplarının yaptığı saldırının ardından kısa süreli çatışmanın yaşandığını belirten valilik şu açıklamada bulundu:

"Güvenlik görevlilerinin anında karşılık vermesi sonucu kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Yoğun müdahalemiz sonucu teröristlerden biri yaralanarak yere düşmüş yaralı teröristi de alan şahıslar, roket mühimmatını olay yerinde bırakarak; lüks bir araçla olay yerinden uzaklaşmışlardır. Özel Harekat unsurlarınca takibe alınan şahısların yakalanmasına yönelik olarak operasyonlar devam etmektedir. Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz kararlılıkla devam etmekte ve edecektir."

30660486.jpg

Valilikten yapılan açıklamada, İlçe Emniyet Müdürlüğünün karşı tarafında bulunan sokak içerisinden atılan roket mühimmatının bir emlakçıya ait işyerine isabet etmesi sonucu hafif hasar meydana geldiği de belirtildi.