SOKAKLAR KARIŞTI ! İSTANBUL VE ANKARA'DA OLAY

SOKAKLAR KARIŞTI ! İSTANBUL VE ANKARA'DA OLAY

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bir çok ilde Berkin Elvan için sokaklara çıkıldı.

Berkin Elvan'ın ölümü bu akşam Taksim, Beşiktaş, Kadıköy ve Okmeydanı'nda düzenlenen eylemlerle protesto edildi. Protestolar İstanbulla da sınırlı kalmadı. Yurdun birçok elinde sokaklarda protesto gösterileri vardı. İzmir, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Samsun ve Giresun'da da eylemler yapıldı.

Protestocular ile polis arasında sık sık gergin dakikalar yaşandı. İstanbul'da İstiklal Caddesi'ni eylemcilere kapatan polis eylemcilere gazla müdahale etti. Kadıköy'deki eylemlerde bir İETT otobüsü taşlanarak barikat olarak kullanıldı.

Gezi eylemlerinde başından vurularak yaralanan ve 269 gün sonra yaşamını yitiren  Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eden yüzlerce kişi Taksim'de toplandı.

İŞTE TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN BERKİN ELVAN PROTESTOLARI - FOTO-GALERİ

İstiklal Caddesi'nde polis mudahalesi sırasında bir gösterici akrepin aldında kalmaktan son anda kurtuldu. Akrepin İstiklal Caddesi'nde ilerlediği an bir grup göstericin bağırışları duyuldu. Akrep durdu, kendinden geçmiş bi gösterici arkadaşlarının yardımı ile akrebin önünden kaldırıldı. Olay yerinden uzaklaştırılarak bir kafeye götürülen gösterici daha sonra ambulansla konuldu.

BEŞİKTAŞ'TA EYLEM

Beşiktaş Çarşı'da Kartal heykeli önünde toplanan kalabalık slogan atarak eylem yaptı. Kalabalık, AK Parti'nin bir hafta önce açılan seçim bürosunu dağıttı. Daha sonra Şişli tarafından Taksim'e doğru yürüyüş başladı.

1-724.jpg

Kalabalığa Harbiye Orduevi önünde polis gazlı müdahaleye başladı.

110320142044244044881_2-(1).jpg

"Berkin Elvan onurumuzdur" ve "İstanbul Berkin'e sahip çık" şeklinde sloganlar atan grup, Ihlamurdere Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Gruba, evlerin pencere ve balkonlarından tencere-tava çalanlar da destek verdi. Sayıları 2 bini aşan kalabalık içinden bazı kişiler, cadde üzerinde bulunan AK Parti seçim bürosunun camlarını kırdı. Ellerinde Berkin Elvan'ın posterlerini taşıyan grup, Nişantaşı üzerinden Harbiye'ye ulaştı.

TOMA 2 GÖSTERİCİYE ÇARPTI - FOTO-GALERİ

Beşiktaş'ta Berkin için çok sayıda kişi toplandı! | Haber3 Video | Sitene Ekle

45743_2586_11032014234033_4.jpg

KADIKÖY'DE İETT OTOBÜSÜ BARİKAT OLDU

Kadıköy Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde toplanan yaklaşık bin kişilik kalabalık, sloganlar atarak Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etti. Protestocular arasından bir grup ise Söğütlüçeşme Caddesi üzerinden AK Parti Kadıköy İlçe Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Ancak polis ekipleri göstericilere tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etmeye başladı. Gruptan bazı kişiler de polise taş, şişe ve havaifişekle karşılık verdi. Bu sırada, çevredeki çok sayıda kişi gazdan etkilendi. Çatışmanın ortasında kalan gözleri görmeyen bir kişi ise, polisler tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

Kadıköy'de polis müdahalesi! | Haber3 Video | Sitene Ekle


Protestocu grup ise ara sokaklara kaçarak dağıldı. Olaylar sırasında caddeden geçen bir İETT otobüsü de taşlandı. Otobüs barikat olarak kullanıldı.

İLK MÜDAHALE HABERİ ANKARA'DAN GELDİ

Gezi eylemleri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için eylem yapan üniversite öğrencileri Kızılay'a yürüdü. Ankara Üniversitesi (AÜ) Cebeci Kampüsü'nde toplanan grubun, Kızılay'a izinsiz yürümek istemesi üzerine polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

Uyarıya rağmen dağılmayan ve yürümek isteyen gruba polis biber gazı ile müdahale etti. Bunun üzerine kampüsün içine giren grup, polisin olay yerinden çekilmesinin ardından Kızılay'a yürüdü.

Yürüyüş sırasında gruptakilerden bazılarının, Ankaray istasyonu önündeki bir direği ve kaldırım taşlarını söktükleri gözlendi. Grubun Kızılay'a varışında da meydandaki trafik kısa bir süre aksadı. Polis, gruptakilerin yürüyüşü sırasında, Cemal Gürsel ve Ziya Gökalp caddelerini trafiğe kapattı.

Kızılay'da yoğun güvenlik önlemi alan polis eylemci gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Gazdan etkilenen bazı eylemciler ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

İZMİR ALSANCAK'TA ONBİN KİŞİ SOKAKTAYDI

İzmir'de çeşitli sivil toplum örgütlerinin çağrısı ile Alsancak'ta toplanan binlerce kişi Berkin Elvan'in ölümü nedeniyle protesto yürüyüşü yaptı.

Yaklaşık 10 bin kişi Cumhuriyet Meydanı'na girmek isteyince polis gruba müdahele ederek boyalı su sıktı.

Burası İzmir Alsancak! | Haber3 Video | Sitene Ekle

Alsancak Gündoğdu Meydanı ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde saat 19.00 sıralarında toplanan protestocular hükümet aleyhine sloganlar attı. Yaklaşık 10 bin kişi Cumhuriyet Meydanı'na doğru 'Berkin Elvan ölümsüzdür', 'Hükümet İstifa', 'Berkin'in katili hükümet' sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Çevik kuvvet ekipleri de, TOMA araçlarıyla Cumhuriyet Meydanı girişinde önlem alıp, meydana girmek isteyen gruba engel oldu. Grubun önündekilerle polis arasında zaman zaman arbede yaşandı. Bu sırada polis TOMA araçlarıyla grubun üzerine boyalı su sıktı. Protestocular da polise karşı havai fişek attı. Polisin grubu dağıtmak için müdahalesi devam ediyor. Protestocular arasında CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu'nun da olduğu görüldü.

BARİKATLAR KURULDU

Talatpaşa Bulvarı ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki 2. Kordon'da göstericilerle polis arasındaki çatışmalar uzun süre devam etti. Gösreticiler orta refüj otoparkındaki araçları yola çekip barikatlar kurdu. Bazı sokak başlarında da çöp konteynırları ve kaldırımlardan sökülen taşlar, çiçekliklerle barikatlar oluşturuldu. Zaman zaman da barikatlar ateşe verildi.

AMBULANSTA BİBER GAZI KONTROLU

Göstericiler caddede ilerleyen bir ambulansı da durdurup, içinde biber gazı kapsülü olup olmadığını kontrol ettikten sonra geçişine izin verdi. Yoğun biber gazı nedeniyle gaz maskesi bulunmayanlar zor anlar yaşadı. Olaylar süresince gözaltı yapmayan polis, ilerleyen saatlerde birçok göstericiyi gözaltına almaya başladı.

110320141838384046279_2.jpg

ANKARA KIZILAY'DA POLİS MÜDAHALESİ

Ankara'da Kızılay'da Berkin Elvan'ın ölmesini protesto eden gruba polis müdahale etti.

Kızılay'da Gezi eylemlerinde başına gaz fişeği isabet eden ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için eylem yapan gruba polis müdahale etti. Kızılay'da toplanan grup, sloganlarla Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesini protesto etti. Kızılay'da yoğun güvenlik önlemi alan polis, göstericilere 'dağılın' uyarısı yaptı. Uyarıların ardından dağılanmayan göstericilere, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Bazı göstericiler gazdan etkilendi.

110320142209424560209_2.jpg

ABD ASKERLERİ NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI

Antalya'da bulunan ABD donanmasına ait 'USS George HW Bush' gemisi askerleri, polis ve göstericiler arasında kaldı.

Antalya’da Berkin Elvan’ın ölümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalığa, polis biber gazı ve TOMA'yla müdahale etti. Olaylarda, Antalya'da bulunan ABD donanmasına ait 'USS George HW Bush' gemisi askerleri, polis ve göstericiler arasında kaldı. ABD askerlerinin tarihi Kaleiçi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki gezileri, olaylar nedeniyle yarıda kaldı. Çok sayıda Amerikan askeri limandan getirildikleri servislere binebilmek için Cumhuriyet Meydanı'ndaki otoparka koştu. Yoğun biber gazı ve TOMA'yla müdahale eden polise, eylemciler taş atarak karşılık verdi.