Sungurlu Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi

Sungurlu Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi

Çorum’un Sungurlu Belediye Başkanlığı ile Hak İş'e bağlı Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

- Çorum’un Sungurlu Belediye Başkanlığı ile Hak İş'e bağlı Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İmza törenine Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, başkan yardımcıları Veysel Dorukoğlu, Nükremin Dağaşan, Erol Erkoç, Hizmet İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Ömer Yılmaz ile idari amirler katıldı.

Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Sungurlu Belediyesi olarak ilçede bir çok ilki gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye de devam ettiklerini söyledi.

Belediye bünyesinde çalışan işçilerle imzalanan toplu iş sözleşmesinin de bunlardan birisi olduğunu dile getiren Uzunkaya, “Yaklaşık üç yıldır yürütmekte olduğumuz görev sürecince personelimizin motivasyonunu artıracak girişimlere ve hizmet içi eğitimlere ziyadesiyle önem verdik. Hedefimiz, işçi ve memur arasındaki sosyal dengeyi sağlamaktır. Bu dengeyi sağlarken adaletli davranmak, en çok önemsediğimiz husustur. İşçi arkadaşlarımızdan tek isteğimiz, görevlerini layıkıyla yerine getirmeleri ve aldıkları ücretin hakkını vermeleridir. Çalışma hayatını düzenleyen anayasa hükümleri ve devletin temel niteliklerinden olan ‘sosyal devlet’ ilkesi çerçevesinde, mali gücümüzün elverdiği ölçüde, çalışan memur personelimizin bilgi ve becerisini geliştirmek, çalışanlarımızın sosyal ve kültürel düzeylerini yükseltmek, geleceğe güvenle bakmalarını temin etmek, böylelikle ekonomik ve sosyal barışı sağlamak, çalışma performansını artırarak demokratik ve katılımcı çalışma düzenini oluşturmak amacıyla böyle bir sözleşme imzaladık’’ dedi.

Uzunkaya, yapılan sözleşmenin taraflara hayırlı olması için temenni de bulundu.